Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 05. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Trafo stanica za nekadašnju šećeranu

Grad Požarevac ipak gradi trafo stanicu na prostoru nekadašnje šećerane. Ovih dana okončana je javna nabavka, a posao je dobilo preduzeće „Gorionik“ iz Salakovca. Potreba za izgradnjom trafo stanice ukazala se zbog novih proizvodnih pogona koji bi u skorije vreme trebalo da počnu sa radom.

Radi se o trafou 10 na 0,42 kilovolti, snage dva puta po hiljadu kilovata sa odgovarajućom opremom. Procenjena vrednost u javnoj nabavci je iznosila 16 miliona dinara, a posao je dodeljen „Gorioniku za nešto više od 12,4 miliona dinara.

U otvorenom postupku su učestvovala tri ponuđača i sve ponude su ocenjene kao neprihvatljive. Nakon toga je grad je pokrenuo pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva u kome su ponuđači mogli da otklone nedostatke.

Prema ugovoru trafo stanica bi trebalo da se izgradi u roku od 40 radnih dana.

Iako na području nekadašnje industrijske zone, odnosno u ulici Đure Đakovića funkcioniše već više od 50 privrednih subjekata, ozbiljniji razvoj industrije  neće biti moguće ukoliko se ne izgradi visokonaponska trafo stanica „Požarevac 2“ sa 110/35 kilovolti. Pored  razvoja industrijske zone, ova investicija je bitna i za stabilno snabdevanje svih potrošača u gradu, a prema nezvaničnim izvorima, gradnja ovog elektroenergetskog postrojenja u blizini gradskog hipodroma, trebalo bi da počne u toku ove godine.

sub

18.05.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:12

Ala vera

Jel ima neki posao u gradu da ne dobija Gorionik? Ko njemu namešta poslove?

Odgovori
sub

18.05.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 05:58

Stručnjaci

Radiće ona kao i rasveta na banderama kada je poprave

Odgovori
sub

18.05.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 00:43

Biba struja

Gorionik nema ni jednog elektro inzenjera u firmi, logistiku za takav posao, vec samo menadzerise. Jel vam se ne cini da je sve to namesteno...

Odgovori

Ostavi komentar