Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Opštini Žagubica bespovratna sredstva za sufinansiranje mera populacione politike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 04. 2019. Žagubica

Izvor: Opština Žagubica

Opštini Žagubica bespovratna sredstva za sufinansiranje mera populacione politike

Кonferencija povodom potpisivanja ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike održana je u Beogradu u zgradi Palate Srbije 16. aprila.

Ugovore  je potpisalo 85 jedinica lokalne samouprave, gradova i opština  čiji su projekti  prihvaćeni na Javnom pozivu koji je sproveo Кabinet ministra bez portfelja  zadužen za demografiju i populacionu politiku.

 Za bespovrtana sredstva na Javnom pozivu raspisanom sredinom februara za sufinansiranje mera  populacione politike jedinica lokalne samouprave  u Republici Srbiji za 2019. godinu, konkurisala je i opština Žagubica,  a ugovor je u ime predsednika opštine Žagubica  potpisao zamenik predsednika opštine Žagubica Predrag Ivković.

Pored zahvalnosti koju je  uputio Vladi Republike Srbije i resornom Ministarstvu koje je odobrilo projekat na čijem je čelu ministr bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku prof. dr. Slavica  Đukić Dejanović, Ivković je za TV „Homolje“ obrazložio  i detalje  projekta.

Za sufinansiranje mera  populacione politike jedinica lokalne samouprave  u Republici Srbiji ove godine je iz budžeta obezbeđeno 650 miliona dinara.  

Nema komentara.

Ostavi komentar