Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Objavljen javni poziv za dodelu subvencija u okviru Programa LER-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 03. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Objavljen javni poziv za dodelu subvencija u okviru Programa LER-a

Grad Požarevac objavio je javni poziv za dodelu subvencija privatnim preduzećima u 2019.godini, u okviru realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja. Ove godine su budžetom predviđena ukupna sredstva za dodelu subvencija u iznosu od ukupno 20 miliona dinara.

Sredstva se dodeljuju u cilju privlačenja investitora i  podsticanje konkurentnosti čime bi se unapredio privredni i investicioni ambijent na ovom području.

Sredstva mogu da se koriste za finansiranje investicionih projekata i projekata kojima se podstiče konkurentnost u proizvodnom sektoru i sektoru usluga koje mogu da budu predmet međunarodne trgovine.

Javni poziv biće otvoren do utroška sredstava.

Pravo na učestvovanje u postupku dodele sredstava imaju svi investitori iz Srbije i inostranstva, mala i srednja preduzeća i preduzetnici, ukoliko imaju registrovano preduzeće  ili predstavništvo na teritoriji Grada Požarevca, koji imaju investicione projekte i projekte kojima se podstiče konkurentnost u sektorima za koje se u skladu sa programom lokalnog ekonomskog razvoja obezbeđuju sredstva i koji se pre početka realizacije investicionog projekta prijave za dodelu sredstava.

Svi investitori  iz Srbije i inostranstva-  mala i srednja preduzeća, imaju obavezu da zaposle radnike  isključivo sa teritorije Grada Požarevca, dok velika preduzeća, da kada ispune kvotu  zaposlenja radnika sa teritorije Grada Požarevca, mogu da zaposle i radnike sa  teritorija drugih  jedinica lokalne samouprave. 

Poslovni subjekt koji konkuriše za dodelu podsticaja iz neke od predviđenih mera, može u jednoj kalendarskoj godini da konkuriše za dodelu podsticaja samo za jednu  predloženu meru, odnosno ne može dva puta da bude korisnik podsticaja za istu meru. 

Od prava na dodelu sredstava izuzimaju se subjekti koji sredstva ne mogu da dobiju iz državnog budžeta, privredni subjekti koji obavljaju delatnosti u sektorima čelika, sintetičkih vlakana i uglja, kao i privredni subjekti u teškoćama.

DETALJNIJE

 

Ono sa čime javnost još uvek nije upoznata je izveštaj o realizaciji sredstava koja su bila predviđena za prethodnu godinu.

To pitanje je na jednoj od prethodnih sednica skupštine grada postavio odbornik DS-a, Boban Ognjanović koji je tada rekao da je bitno da se zna koliko je novca dodeljeno i kojim preduzećima, kao i koliko je zahvaljući tome zaposleno ljudi.

Prošle godine je za ovu namenu budžetom bilo predviđeno 21.230.000 dinara. Prema poslednjem izveštaju o realizaciji budžeta za prva tri kvartala 2018.godine, Grad Požarevac je za ovu namenu utrošio 1.230.000 dinara, odnosno manje od 6 odsto u odnosu na planirana sredstva na godišnjem nivou.

Nema komentara.

Ostavi komentar