Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 03. 2019. Kostolac

Izvor: Boom93

U Kostolačkoj bilioteci promocija knjige „Kal Juga“

U Kostolačkoj biblioteci održaće se promocija knjige „Kal Juga“ Mladena Milosavljevića.

Radnja knjige „Kal Juga“ smeštena je u 1967. godine u toku arheoloških iskopavanja na lokalitetu Lepenski Vir, grupa arheologa pronalazi ostatke nepoznate civlizacije.

Svi su oduševljeni tim pronalaskom osim Mijata, studenta arheologije i jednog od učesnika iskopavanja. Kako vreme prolazi, on počinje da veruje da su otkrićem nalazišta arheolozi oživeli nešto drevno, mračno i misteriozno, nešto što vlasti pokušavaju da sakriju.

Dvesta pedeset godina ranije, ispred beogradske tvrđave spremala se najveća bitka za Beograd. Austrijska carska vojska, na čelu sa vojskovođom Eugenom Savojskim, opkoljena je od strane Turaka. Iznenada, bojno polje prekriva gusta magla, koja pomaže Austrijancima da razbiju neprijateljsku vojsku. Jedan od najbližih pratilaca Eugena Savojskog Frombaldo nakon te bitke počinje da piše dnevnik.

Mijat pronalazi njegov dnevnik i zajedno sa njim otkriva drevne tajne stare osam milenijuma.

Kal juga je istorijski roman sa elementima folklorne fantastike, i predstavlja prvi deo trilogije o Lepenskom Viru.

Autor knjige Mladne Milosavljević je rođen 1982. godine u Smederevskoj Palanci. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odeljenje za Etnologiju i antropologiju. Glavni je i odgovorni urednik Omaje, koncepta posvećenog temama iz oblasti folklorne fantastike. Piše priče iz oblasti fantastike. Živi i radi u Beogradu.

Promocija knjige će se održati u Bibliotecu u Kostolcu u petak 29. marta od 18 časova.

Nema komentara.

Ostavi komentar