Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Grad Požarevac pristupio Udruženju „Pokret za decu 3+“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 02. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Grad Požarevac pristupio Udruženju „Pokret za decu 3+“

U gradskom zdanju potpisan je ugovor kojim je grad Požarevac postao član Udruženja „Pokret za decu 3+“. Osnovni cilj ovog pokreta je pomoć porodicama sa troje i više dece, koje će pomoću ponosne kartice moći da ostvare popuste u objektima firmi i sportskih klubova koji su prihvatili učešće u ovom projektu.

Nakon sprovedene ankete, u kojoj su učestvovali privatni i državni subjekti, odziv je bio veliki i na teritoriji grada Požarevca ima 37 lokalnih firmi, računajući i ustanove i javna preduzeća u gradu, kao i sve sportske klubove koji su prihvatili učešće u ovom projektu.

Gradonačelnik Bane Spasović je istakao da je sledeći korak izrada kartice koja će porodicama sa troje i više dece omogućiti ostvarivanje popusta u prodajnim objektima firmi koje su pristupile saradnji sa Pokretom 3+ .

On je takođe pozvao sve porodice sa troje ili više dece od kojih je jedno maloletno da se putem sajta Saveta za rodnu ravnopravnost prijave za dobijanje ponosne kartice od sredine aprila, kao i sve privredne subjekte da se odazovu ovoj akciji koja traje tokom cele godine i na taj način pokažu društvenu odgovornost prema najmlađim sugrađanima.

Saša Stević, idejni tvorac kartice 3+, je rekao da je kartica promovisana 2016. godine, na manifestaciji „Dan borbe protiv bele kuge“, koja se održava u Smoljincu i da su tada podeljene prve kartice.

Prema njegovim rečima ideja je bila da se pokaže interesovanje prema porodicama sa više dece, a sa druge strane da pokaže da privatnici nisu samo tajkuni koji izrabljuju radnu snagu, već ljudi koji žele da učestvuju u aktivnostima ako se dovoljno uvaže i na pravi način animiraju.

Ovom prilikom on je predložio da grad nađe mogućnosti da privatnicima koji zaposle porodilju ili trudnicu kao motivaciju omogući umanjenje neke takse, a sve sa ciljem da se rađanje ne odlaže, što kasnije može da posluži kao primer i za republički nivo.

Promociju kartice je preuzeo „Pokret za decu 3+“ koji je promoviše na teritoriji cele Srbije.

„Na nama je generacijska odgovornost da ostavimo zemlju kakvu smo nasledili od naših predaka i tu nema mesta za podele i svađe. Pokret za decu 3 + ima snage i ideje. Ponosna kartica 2019 „Cena minus za 3+“ je namenjena porodicama sa troje i više dece. Imenovana je na majku i donosi popuste u brojnim pravnim subjektima”, rekao je Vladica Gavrilović ispred ovog pokreta.

Realizaciju ovog projekta vrši lokalna samouprava u saradnji sa „Pokretom za decu 3+“.  

 

čet

21.02.

2019.

Buda [neregistrovani] u 15:38

Diskriminacija

Sve je ovo lepo, ali kako eliminisati diskriminaciju? Da se izadje u susret prema porodicama sa više dece, pa valjda treba da se pomogne samo onim najugroženijim. Koja svrha da svako ko ima troje dece treba da ima karticu sa nekakvim popustima i slično. Pa, imali bi i mi troje dece da su nam bolje plate i jači životni standard. Zašto grad ne podstiče programe parovima koji ne mogu da imaju dece i slično... nego našli ovog njihovog da se promoviše kao dobrotvor.

Odgovori

Ostavi komentar