Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 02. 2019. Žagubica

Izvor: Opština Žagubica

Nove investicije u Žagubici

Zoran Drakulić, predsednik POINT GROUP, vodeće kompanije prisutne na našem i inostranom tržištu dugi niz godina i lider kada je poslovanje u nekoliko tržišnih segmenata u pitanju, posetio je Žagubicu i razgovarao sa predsednikom opštine, Safetom Pavlovićem, o ulaganjima i pokretanju proizvodnje u ovom delu Srbije.

Žagubica je u poslednje vreme vrlo interesantna investitorima, naročito zbog rekonstruisanih puteva i obnavljanja najvećeg dela nfrastrukture, nastalih kao proizvod odlične saradnje opštine Žagubica i predsednika Safeta Pavlovića sa Vladom Republike Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem. Uz odlične puteve, obezbeđeni su i veoma povoljni uslovi od strane opštine Žagubica za buduće investitore, što svakako stvara povoljnu ekonomsku klimu kada je ovo područje u pitanju.

Jedan od vidova proizvodnje kompanije POINT GROUP za koji vlada konkretno interesovanje kada je Žagubica u pitanju je proizvodnja peleta.

O uslovima koji očekuju buduće investiture, govorio je predsednik opštine Safet Pavlović.
“Na našoj teritoriji imamo par kompleksa i to zemljište nudimo besplatno svakom invenstitoru koji želi da invenstira u našu opštinu. Takođe, naša opština je specifična i po tome što smo odlukom skupštine opštine ukinuli sve takse za invenstitore”, Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica.

Bioenergy Point je privredno društvo koje se više od decenije bavi obavljanjem  delatnosti u okviru obnovljivih izvora energije. Jedna od najvažnijih prednosti peleta  je da pepeo nastao njihovim sagorevanjem iznosi oko jednog procenta, a energetska vrednost koja se tom prilikom dobija je više od 18 mega džula po kilogramu. Zbog svoje izuzetne energetske vrednosti  peleti polako preovlađuju u odnosu na  ostale izvore energije, kako u kucama i stanovima, tako i kod velikih potrošača.

Direktor fabrike, Momčilo Radonjić, je takođe bio prisustvovao razgovoru u kabinetu predsednika Safeta Pavlovića. Кapacitet jedne fabrike je 35000 tona godišnje, a ulaganje u  novu opremu i otvaranje novih radnih mesta su sastavni deo planova kada je Žagubica u pitanju.

Nema komentara.

Ostavi komentar