Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Krajem februara Amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 02. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Krajem februara Amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“

XV Amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“, održaće se od 22. do 27. februara, u Centru za kulturu Požarevac.

Na festivalu učestvuju pozorišta iz Beograda (''Pokondirena tikva''- Studio BIS), G. Milanovca (''Profesionalac''), SКC Кragujevac (''Peščanik''), Šida ("Bal vampira"), Požarevca ("Čudo u Šarganu") i u revijalnom delu "Murlin Murlo") Smederevo.

Dragi Ivić, direktor Centra za kulturu je istakao da je ovaj festival  na neki način presek najuspešnijih pozorišta koja su kod nas nastupala, jer ima priličan broj pozorišta koja su već dobila Milivojev šešir.

Najbolji glumac večeri dobija na dar repliku Milivojevog štapa a iz kruga večernjih dobitnika, najbolji glumac festivala dobija na dar Milivojev šešir, čime kompletira nagradu.

Glumce će ocenjivati žiri u čijem sastavu su Aleksandar Dunić, glumac, Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva i Dušan Šukljević, advokat.

Kako je najavio Ivić, u pripremi je monografija povodom petnaest godina kako se održavaju glumačke svečanosti posvećene Milivoju Živanoviću.

Cena pojedinačne ulaznica za predstave je 300 dinara, a kolektivnih ulaznica 200 dinara.

Takođe, tokom trajanja glumačkih svečanosti u holu Centra za kulturu biće postavljena izložba portreta velikana srpskog glumišta koji više nisu među živima u organizaciji Udruženja građana „Žanka Stokić“ iz Rabrova, najavila je Ljiljana Jović iz ovog udruženja.

Izložba će biti otvorena 22. i trajaće do 27. februara.

Nema komentara.

Ostavi komentar