Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Elektronsko podnošenje zahteva za roditeljski dodatak dostupno u celoj Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 02. 2019.

Izvor: eKapija

Elektronsko podnošenje zahteva za roditeljski dodatak dostupno u celoj Srbiji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da je u svim porodilištima u Srbiji omogućeno da se, pored prijave u matične knjige rođenih, prebivališta i zdravstvenog osiguranje bebe, podnese zahtev i za roditeljski dodatak.

U ovom trenutku važno da ovim sistemom roditeljima štedimo više od sedam sati čekanja u različitim institucijama - kazala je ona na skupu povodom završetka projekta "Bebo, dobrodošla na svet", navodi se na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Brnabić je najavila da će ovaj projekat biti povezan i sa zdravstvenim sistemom, tako da više neće morati da se donosi uverenje o vakcinaciji ili uverenje o završenom pohađanju predškolske ustanove.

Prema njenim rečima, od 1. septembra ove godine za upis prvaka u školu više neće morati da se donosi izvod iz matične knjige rođenih ili neke druga uverenja, jer će se sve uzimati iz sistema koji već postoji u elektronskom obliku.

Brnabić je ponovila da je i dalje cilj Vlade "da bude servis građana i da ukine birokratske gluposti". 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da sve bolnice u Srbiji, njih 56, imaju instaliran sistem "Bebo dobro došla na svet" On je rekao da će pored elektronskog zakazivanja i eRecepta, uskoro biti uveden i eKarton.

Nema komentara.

Ostavi komentar