Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 07. 2011. Požarevac

Autor: 1 Izvor: Boom 93

Upis u srednje škole

Počeo je upis učenika u srednje škole u Srbiji. Prema podacima Školske uprave, nakon prvog upisnog kruga u srednjim školama u Požarevcu slobodno je 88 mesta.

U gimnaziji i medicinskoj školi svi profili su popunjeni u prvom upisnom roku. Najmanje interesovanje bilo je za profil stolara u ekonomskoj školi gde je upražnjeno 18 mesta i za zanimanje elektroinstalatera u politehničkoj gde je slobodno 14 mesta.

U Medicinskoj školi u Požarevcu upisano je 5 odeljenja. Najveće interesovanje učenika bilo je za smer farmaceutski tehničar koji je godinama unazad najpopularniji smer u ovoj školi i za koji je bilo potrebno minimum 94,18 poena. Ove godine je za sve smerove bilo potrebno više poena za upis nego prethodnih godina, rekao je direktor Branko Obradović.

Najviše interesovanja u ekonomskoj školi bilo je za komercijaliste, rekla je Boom 93 pedagog Sanja Novaković.

Ukupno u okrugu upisano 1.515 učenika, a ostalo je slobodno 174 mesta, od čega 30 u četvorogodišnjem i 144 u trogodišnjem trajanju.

Neraspoređeni učenici u četvrtak predaju prijavu sa listom želja, a konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen 16. jula, kada se završava drugi upisni krug.

Broj mesta u srednjim školama Branicevskog okruga je 1.688, a u prvom krugu je 1.752 ucenika predalo listu želja. Od toga nije raspoređeno 97 ucenika. Ovaj broj je veći u odnosu na prethodne godine najverovatnije zbog promene uslova za rangiranje, ali i zbog veceg broja bodova ostvarenih na završnom ispitu u odnodu na prethodne godine, smatraju u školskoj upravi.

Nema komentara.

Ostavi komentar