Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 01. 2019. Smederevo

Izvor: Muzej Smederevo

Izložba Smederevo i smederevski kraj u Prvom svetkom ratu

U okviru ovogodišnje manifestacije Smederevske svetosavske svečanosti, a povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, Muzej u Smederevu u saradnji sa Osnovnom školom "Ilija Milosavljević Kolarac" prirediće izložbu Smederevo i smederevski kraj u Prvom svetskom ratu 1914-1918, koja će biti otvorena 22. januara 2019. godine u 12 časova u školi "Ilija Milosavljević Kolarac".

Izložba Smederevo i smederevski kraj u Prvom svetskom ratu 1914–1918. deo je istoimenog projekta Muzeja u Smederevu kojom smederevski muzej obeležava stogodišnjicu završetka Prvog svetskog rata. Autor projekta je Miroslav P. Lazić, viši kustos istoričar Muzeja u Smederevu. Projekat je finansijski podržan od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Smedereva. Noseći aspekt ovog projekta jeste izdavanje monografije Smederevo i smederevski kraj u Prvom svetskom ratu 1914–1918, autora Miroslava P. Lazić, inače prve istoriografske sinteze na temu zavičajne istorije Prvog svetskog rata. Pomenuta knjiga biće uskoro predstavljena publici u februaru ove godine.

Projekat se realizuje u godini kada se obeležava 100-godišnjica završetka Prvog svetskog rata, koji je iz osnova promenio Smederevo i okolinu.

Nema komentara.

Ostavi komentar