Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Potpisani ugovori sa sportskim udruženjima sa teritorije opštine Veliko Gradište
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 01. 2019. Veliko Gradište

Izvor: Opština Veliko Gradište

Potpisani ugovori sa sportskim udruženjima sa teritorije opštine Veliko Gradište

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je danas, u svečanoj sali Skupštine opštine, ugovore za finansiranje i sufinansiranje programa iz oblasti sporta sa sportskim udruženjima sa teritorije opštine.

“Zadovoljstvo mi je da se okupimo i pričamo o sportu. Čestitam vam na onome što ste do sada uradili i želim vam uspeh u ovoj godini. Prijavilo se 34 udruženja i svima su dodeljena sredstva. Mi stalno pričamo – niti manje opštine, niti više dece koja se bave sportom. To je sada oko 1.500 dece.“, rekao je predsednik Milić, dodavši da decu treba zadržati u sportu kako se ne bi bavila nekim drugim, lošim, stvarima.
“U početku smo izdvajali 5.000.000, a ove godine 24.000.000 dinara za sport. Sportski klubovi pre sedam-osam godina nisu dobijali sredstva. Sada imaju za takmičenja, sudije i drugo, i to im olakšava rad. Кlubovi najvišeg ranga dobili su više sredstava.“, istakao je Milić i pohvalio Sportski savez opštine koji ovaj posao uspešno radi, najavivši zimski turnir u malom fudbalu u kojem učestvuju svi klubovi u organizaciji Saveza.
Ispred Кomisije za dodelu sredstava sportskim udruženjima, prisutnim predsednicima saveza i klubova obratio se Saša Branković, direktor Sportskog centra opštine Veliko Gradište. On je objasnio proceduru dodele sredstava koja su podeljena u skladu sa pravilnicima o kategorizaciji i finansiranju sporta i izneo preporuke u vezi trošenja i pravdanja opredeljenih sredstava. Branković je istakao i da udruženja za pravnu pomoć mogu obratiti Sportskom savezu, a službi Opštinske uprave prilikom raspisivanja javnih nabavki kako bi se sredstva trošila namenski i u skladu sa zakonom.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije