Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Grad započeo aktivnosti na izgradnji transfer stanice i reciklažnog centra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 11. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Grad započeo aktivnosti na izgradnji transfer stanice i reciklažnog centra

Grad Požarevac raspisao je javnu nabavku za izgradnju transfer stanice i reciklažnog centra. Procenjeno je da bi izgradnja trebalo da košta do 200 miliona dinara. Pored Požarevca, komunalni otpad bi u transfer stanicu trebalo da se dovozi iz Velikog Gradišta i Golupca. Inače, komunalni otpad više neće moći da se odlaže na postojećoj deponiji u Požarevcu i grad je prinuđen da u skladu sa odlukom vlade otpad odvozi na regionalnu deponiju u Lapovu, koja je u vlasništvu kompanije FCC.

Transfer stanica i reciklažni centar trebalo bi da se izgrade neposredno uz postojeću deponiju „Jeremijino polje“.  

Odlukom Vlade je određeno na kojim deponijama su lokalne samouprave dužne da odlažu otpad ukoliko u međuvremenu nisu zajednički organizovale ili obezbedile sprovođenje upravljanja otpadom. Za Grad Požarevac određeno je da se otpad odlaže na deponiji „FCC Vrbak“. Isti je slučaj i sa Velikim Grdištem i Golupcem.

Kraj aktivnosti na izgradnji transfer stanice i reciklažnog centra trebalo bi da bude u decembru naredne godine, kada će smeće konačno prestati da se odlaže na požarevačkoj deponiji.

U transfer stanici vršiće se selekcija otpada. Reciklabilni otpad prevoziće se do drugih upravljača otpadom, a ostalo smeće na regionalnu deponiju.

Izgradnjom objekata je namera i da se potpuno urede tokovi otpada, što podrazumeva i to da se uslugom odnošenja komunalnog otpada obuvati celokupna teritorija Grada Požarevca.

Količina komunalnog otpada, koja je usvojena kao polazna vrednost za rad sa punim kapacitetom je 42.000 tona godišnje, za čije postizanje je potrebno organizovati sakupljanje otpada na celoj teritoriji Požarevca.

U ovim objektima optimalni broj je troje do petoro radno angažovanih ljudi.

sub

17.11.

2018.

Ne?a [neregistrovani] u 18:16

android

Ma gde mo?e taj posao da radi 3 do 5 radnika. To nije dovoljno ni za Malo Crni?e a kamoli za Po?arevac

Odgovori

Ostavi komentar