Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 10. 2018. Smederevo

Izvor: Danas

Počela kampanja “Upoznajte nas”

Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smederevo započeo je kampanju „Upoznajte nas“, sa učenicima drugog i četvrtog razreda u O.Š.“Dimitrije Davidović“. Cilj kampanje je da osobe bez invaliditeta otklone predrasude koje imaju prema osobama sa invaliditetom.

“Sada postoji i inkluzivno obrazovanje i sve češće će se susretati sa decom sa invaliditetom. Želimo da ih deca prihvate, kao ravnopravne, kao svoje drugare, da ih ne odbacuju”, rekla je za Podunavlje.info Ivana Gvozdenović, sekretar u Gradskom savezu.

Ona je navela da su danas odabrali učenike nižih razreda “zato što je kod njih najlakše probuditi tu svest, još uvek nemaju takve predrasude i još uvek nisu svesni šta je diskriminacija”.

Pored osnovnih i srednjih škola, kampanja će se sprovoditi i u mesnim zajednicama, kako bi i stariji građani podigli svest o pravima i potrebama osoba sa invaliditetom, kako je Gvozdenović rekla “da ih sredina prihvati kao jednake i ravnopravne, kakvi oni i jesu”.

Sa učenicima su danas razgovarali i predstavnici Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle osobe sa smetnjama u razvoju, zatim slepa osoba, paraplegičar, gluva osoba, personalni asistent i znakovni prevodioci, kao i predstavnik lokalne samouprave zadužen za socijalnu zaštitu.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar