Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 10. 2018. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93

Skupština Saveza učitelja Srbije u Požarevcu

U Požarevcu se održala izborna skupština Saveza učitelja Srbije.

Nataša Nikolić Gajić, predednik Saveza učitelja Srbije kaže da ova organizacije ima 10000 članova i 60 lokalnih udrženja u Srbiji. Na skupštinu u Požarevac došli predstavnici 40 gradova i 140 delegata. Nikolić Gajić naglašava da je ovo jedan veliki i važan skup za Savez učitelja kao i za sam grad Požarevac.

„Ovo je izborna skupština pošto ističe mandat svim predstavnicima, ja sam do danas predsednik ovog udruženja i danas će se izabrati novo rukovodstvo. Razmatraće se pitanja koje su važne za učitelje kao što su novi program, plan, udžbenici sve što nas u obrazovanom smilu birne i ohrabruje, pošto su neke započete reforme pokazuju u dobrom svetlu.“ rekla je Nataša Nikolić Gajić

Skupštinu je otvorio Bojan Nikolić, prdsednik Skupštine grada Požarevca. On je naglasio da je velika čast što se danas u Požarevcu odvija jedan ovakav događaj.

„Savez učitalja je jedno brojno telo koje broji više hiljada članova i oni su udruženje koji treba da predstavlja motor i pokretač novih ideja u obrazovnom sistemu. Mi smo svedoci da se u obrazovnom sistemu dešavaju velike promene, pre svega digatilizacija. „ rekao je Bojan Ilić.

Delegati Skupštine Saveza učitelja Srbije obićiće i turistčka mesta u Požarevcu.

Nema komentara.

Ostavi komentar