Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Požarevcu potrebno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 10. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Požarevcu potrebno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Požarevac bi u narednim godinama mogao konačno da dobije fabriku za prečišćavanje otpadnih voda. Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" u Požarevcu raspisalo je javnu nabavku za izradu generalnog projekta, idejno rešenje i idejni projekat budućeg postrojenja.

Pored samog Požarevca, na fabriku za preradu vode bi trebalo da budu priključena i sela Ljubičevo, Lučica, Prugovo i Poljana.

U gradu je do devedesetih godina prošlog veka postojalo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje se poslednje tri  decenije bez ikakvog tretmana ispuštaju u Veliku Moravu preko brežanskog kanala. To postrojenje koje je izgrađeno 1962. godine se nalazi se na lokaciji iza hipodroma, na prostoru ukupne površine 4.5 ha i bilo je projektovano za gotovo upola manji grad, nego što je sada.

Dužina kanalizacione mreže u Požarevcu iznosi oko 126 km i procenjuje se da je na nju priključeno oko 80% stanovništva. Zanimljivo je da postoji, odnosno da je primećeno da postoji uticaj atmosferske vode na infiltraciju kao i gubitak otpadne vode u Požarevcu, što znači da se negde površinske vode ulivaju u fekalnu kanalizaciju, ali i da otpadna voda otiče gde ne bi trebalo.

Buduće postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda trebalo bi da se gradi na istoj lokaciji gde je bilo izgrađeno prethodno postrojenje čiji objekti zauzimaju samo deo raspoloživog zemljišta.

Procenjena vrednost izrade planske dokumentacije u javnoj nabavci je 20.833.333 dinara bez PDV-a.

pon

22.10.

2018.

grobovlasnik [neregistrovani] u 11:32

masni masteri

A zrenjaninski đaci da vrše ugradnju. Mogu i niški. A mogu i objedinjeni, oni su i najkvalifikovaniji. Taj predmet, Ugradnja u rešenja, projekte i radove su masterirali do prvih miliona. Što kaže narod, masnom masteru mažu diplomu.

Odgovori
ned

21.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 17:26

Postrojenje za preciscavanje vode

To je jos samo jedan nacin da neko na lep nacin pokrade pare.Projekat ih ne obavezuje da ga ostvare.Bas kao ni fabriku vode za pice i vodotoranj.Da budu pokriveni i "zedni" obodi grada.A novac je vise puta ulozen u nova izvorista, osmozu vode i koje cega.

Odgovori
pet

19.10.

2018.

Kuzma [neregistrovani] u 20:10

Plavo zelena resenja za urbane i ruralne sredine

Prava adresa za Grad Pozarevac je seminar u Kucevu 2.11.2018. na temu Nove metode planiranja objekata i sistema za smanjivanje negativnih uticaja klimatskih promena, Plavo zelena resenja za urbane sredine. Da se upoznaju sa novim sistemima plavo zelenih resenja i njihova primena na projektovanje urbanih infrastrukturnih sistema, kanalizacije, vodovoda, postrojenja za preciscavanjeotpadnih voda. Seminar organizuje UdruzenjeMilutin Milankovic i Opstina Kucevo. Dobrodosli

Odgovori
pet

19.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:05

Ne lipši magarče!

Ko ih je do sada ometao da izgrade postrojenje? Izrada projekta ne znači ama baš ništa, to ih ne obavezuje da posao dovrše!

Odgovori

Ostavi komentar