Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 10. 2018. Požarevac

Autor: N. Stojićević Izvor: Boom 93

Uskoro urbanističko uređenje industrijske zone

Danas je u gradskom zdanju održana prezentacija plana generalne regulacije za grad Požarevac, druga faza, od šest faza. Ovaj plan obuhvata reon grada od Industrijske ulice preko Đure Đakovića i nove industrijske zone, Šećerane i Bambi koncerna i obuhvata ulicu Ilije Gojkovića odnosno Hipodrom. Ovim planom se postiže urbanističko uređenje industrijske zone grada, što znači lakše dobijanje građevinskih dozvola kako za građane tako i za potencijalne investitore, ali i lakši dolazak do određenih priključaka i komunalne infrastrukture.

Plan generalne regulacije, nalazi se na javnom uvidu do 5. novembra do kada građani Požarevca i zainteresovana pravna lica mogu izneti svoje primedbe koje zatim idu na komisiju za planove grada koji će odlučivati po tim primedbama i ako usvoje primedbe izrađivač ovog plana uneće takve primedbe u Plan generalne regulacije.

Gradonačelnik Bane spasović je rekao da se ovim planom ovime postiže urbanističko uređenje industrijske zone i Hipodroma. Što znači olakšavanje i brže izdavanje građevinskih dozvola za sve potencijalne investiture, ali s obzirom da se radi o delu grada gde ima porodičnih stambenih objekata to znači da će i oni lakše doći do određenih priključaka, komunalne infrastrukture i građevinskih dozvola. Ovim načinom se uređuje i dobijanje određenih priključaka za industrijsku zonu.

“Kod hipodroma je predviđena izgradnja trafo stanice, jer od 70-tih godina nije rađena revizija naše energo mreže i kao grad imamo problema sa obezbeđenjem potrebne energije kako za nove stambene objekte tako i za privredne objekte i potencijalne investiture. Sa ovime grad neće imati problema sa energijom, kao ni sa brzim izdavanjem dozvola”, istakao je Spasović.

Igor Marić naučni savetnik u Institutu za arhitekturu i urbanizam Srbije je rekao da je Požarevac 2014. godine usvojio generalni plan koji se zasniva na razradi planova detaljne ili generalne regulacije. Pre dve godine grad je ugovorio izradu planova generalne regulacije, a to su planovu na osnovu kojih mogu da se izdaju građevinske dozvole i da se rešavaju problemi.

Marić je dodao da je ovim planom omogućena izgradnja trafo stanice a od značaja je i to da će se konačno regulisati status stočne pijace, buvlje i auto pijace.

“Ono što ljude najviše interesuje su parametri za izgradnju,  koji su prilagođeni današnjem trendu, i ne bi trebalo da među individualnom gradnjom niču velike zgrade, jer je to na drugi način regulisano, visinom i gabaritom”, istakao je Marić.

pet

26.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 17:50

Samo urbano

Urbanistički plan postoji? Ha, ha!
Nove zgrade niču po centru, infrastruktura i saobraćaj preopterećeni... Da li neko to kontroliše, ko izdaje dozvole?
Para vrti gde burgija neće
(narodna poslovica)

Odgovori
čet

25.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 10:48

Šta se to radi Spasoviću?

Nije problem samo nedostatak trafo-stanice da bi nicale nove zgrade! Pogledaj Spasoviću kako je unakarađena Užička ulica, gde će se taj narod parkirati? Oko zgrada po par metara, vatrogasno vozilo ne može da obiđe oko zgrada, ko izdaje takve dozvole za gradnju? Visinom i izgledon zgrade odudaraju od okolnih kuća, zaklanjaju ljudima svetlost, sve to ne liči ni na šta! Pričate o urbanističkom planu za periferiju a suvi centar je neuređen, ima se utisak da investitori rade kako im je volja?
Uzgred, ko će odgovarati zbog tragične smrti penzionera u liftu ili podzemnoj garaži punoj vode?
Već si na to Spasoviću zaboravio? Možda je kriv penzioner što je išao liftom? A kako bi Spasoviću drugačije, stepenice ne postoje, to je jedini način? Ko je izdao dozvolu za gradnju Spasoviću? Zašto ćutiš???

Odgovori
sub

20.10.

2018.

Bivši zaposleni u JP Direkcija [neregistrovani] u 18:42

Re: SUPER

Gospodine , dosta je bilo Vaše anonimnosti i Vaših lažnih optužbi !

Odgovori
pet

19.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 20:50

super

Cuveni plan generalne regulacije ugovoren za 34 miliona, tri puta vise od trzisne cene, sada se analizira i u specijalnom tuzilastvu za korupciju u Kraljevu, inace kasni sa izradom vise od dve godine.

Odgovori
pet

19.10.

2018.

Petar [neregistrovani] u 19:26

Komesari

Gomila nesposobnih i usporenih komesara, grade industrisku zonu 10 godina! Ostale opstine u Srbiji su taj posao poodavno obavile i dovele po par fabrika.. Samo zasedajte, mozda nesto i utvrdite. Tuzno.

Odgovori
čet

18.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 17:36

Lopovi

A sta je sa komasacijom kad mislite to da resite nesposobnjakovici ceo meminac i pola grada vam po komasacijom. Sta da rade ti ljudi ne mogu da legalizuju kuce niti da grade nove.

Odgovori

Ostavi komentar