Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 10. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Odbranjeno izvorište, ali od požara...

Nekoliko požara izbilo je u utorak uveče u okolini vodizvorišta „Ključ“. Sva opasnost po postrojenja Vodovoda i kanalizacije otklonjena je do ponoći. Gradonačelnik i članovi Štaba za vanredne situacije obišli su teren. U najavi su krivične prijave protiv NN lica.

 

Poljski požari koji su intenzivirani u protekle tri nedelje pre dve noći su se opasno približili gasnim postrojenjima i bušotinama kod Ostrova, a u utorak uveče je postojala opasnost da zahvate i izvorište sa koga se Požarevac snabdeva vodom za piće.

Od 19 časova, pa sve do ponoći na terenu su požare gasili zaposleni u Vodovodu sa cisternama i  rovokopačima, uz pomoć  vatrogasno-spasilačke jedinice iz Požarevca.

Prema nezvaničnim informacijama postojala su tri žarišta.

Jedno je bilo na vodozahvatu Morava koje je ugrožavalo dva bunara sa kojih se nalivaju infiltracioni bazeni izvorišta Ključ. Tamo je mehanizacijom doslovno obarano drveće da bi se sprečilo širenje požara.

Požar je izbio i na njivama koje od izvorišta Ključ deli samo zemljani put, kao i na poljoprivrednom zemljištu  uz obilaznicu kod restorana Izvor kod Lučice.

Prava sreća je što je košava prestala da duva kada je požar izbio, a posledice su mogle da budu nesagledive.

 

U najavi su krivične prijave protiv NN lica zbog ugrožavanja izvorišta, a Grad Požarevac razmatra i mogućnost da se kupi još jedna cisterna za vatrogasno spasilačku jedinicu i ulože sredstva za popravku mehanizacije kojom vatrogasci raspolažu.

Ilustracije radi, samo u utorak su vatrogasci-spasioci imali 20 požara u okrugu, od čega 7 na teritoriji Grada Požarevca.

sre

17.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:09

Re:

Nasa je obaveza da branimo kucu koja nas hrani! Zahvlio bi se i mestaninu sela Lucica koji je sa svojom mehanizacijom priskocio u pomoc.

Odgovori
sre

17.10.

2018.

Vladimir [neregistrovani] u 02:14

Odgovoeno

Želeo bih da se zahvalim svim radnicima JKP koji su se na odgovoran i požrtvovan način poneli prema zaštiti imovine koja im je stavljenjena na upravljanje. Još jednom ste pokazali da vam je Vodovod kuća koju branite. Svaka čast momcima na hrabrosti i odgovornosti.
Želim da se zahvalim ljudima iz vatrogasne jedinice, koji su reagovali u pravovremenim trenucima.
v.d direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Požarevca

Odgovori

Ostavi komentar