Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Semafori postavljeni – poštujte postojeću signalizaciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 10. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Semafori postavljeni – poštujte postojeću signalizaciju

Postavljeni su semafori u ulici Bratstva i jedinstva u Požarevcu. Razlog je povećanje bezbednosti u saobraćaju. Prvo što je jednom broju vozača upalo u oči je to što je semafor iz smera Opšte bolnice praktično nevidljiv za vozače jer je „skriven“ iza drugog saobraćajnog znaka. Međutim, semafori još uvek nisu u funkciji zbog čega je nužno poštovati postojeću signalizaciju.

Pomenuta raskrsnica je za sada još uvek regulisana saobraćajnim znacima prioriteta, pri čemu je prvenstvo prolaska dato vozilima koja se kreću ulicom Bratstva i jedinstva.

Upravo stub koji obaveštava vozače da se nalaze u saobraćajnici sa prvenstvom prolaza i da je ispred njih pešački prelaz, u potpunosti zaklanja semafor na uglu ulica Bratstva i jedinstva i Veljka Vlahovića, ali je logično da će taj znak biti uklonjen pre puštanja semafora u rad.

Problem će nastati samo ukoliko to ne bude urađeno pre nego što svetlosna signalizacija počne da radi.

Semafori za sada pokazuju samo trepćuće žuto svetlo. To znači da se raskrsnica i dalje tretira kao da je bez svetlosne signalizacije, odnosno da semafori nisu u funkciji i da je potrebna povećana pažnja.

Na ovoj raskrsnici su bile učestale saobraćajne nezgode, što je opravdava postavljanje svetlosne signalizacije.

Postavljanje semafora je finansirano iz budžeta grada. Ugovorena vrednost radova je nešto viša od 4,6 miliona dinara bez PDV-a. Posao na postavljanju signalizacije dodeljen je preduzeću Gorionik, koje je konkurisalo u zajedničkoj ponudi sa Procesor elektronika iz Valjeva i Srmeks iz Petrovca na Mlavi.

Ulica Bratstva i jedinstva je jedna od prometnijih u Požarevcu, a pomenuta raskrsnica predstavlja ukrštanje puteva koji povezuju centar grada sa Opštom bolnicom i kostolačkim putem, odnosno Pionirskog trga sa Novim grobljem, zabelskim putem i dalje magistralom Beograd-Veliko Gradište. 

pon

22.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:10

Re: Re:

TaTn , nejasno je s kim se svađaš? Da li si za postavljanje semafora ili ne?

Odgovori
čet

18.10.

2018.

TaTn [neregistrovani] u 13:44

Re:

Prijatelju, ja živim na ovoj raskrsnici i ne mogu da ti kažem da veću glupost od ove tvoje ovde izrečene nisam skoro pročitao. Na ovoj raskrsnici su se nesreće dešavale pre nego što je postojala evropska unija a ne evropski obrasci.

Odgovori
uto

16.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 14:39

Re: Saobracajke

Ma daj, kiosci ne propisno parkirani automobili ispred njih su uzrok nezgoda. Kakva glupost, fingiranje? Kada bi znao koliko se kazne za prekršaje ne bi pisao gluposti! Obrazloži ko bi po tebi imao koristi da namerno lupa auto? Ili misliš da udesa i nema?
U svakom slučaju nesposobna vlast je ovaj put "ubola zrno", kao i svaka slabovida koka!

Odgovori
uto

16.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:34

Saobracajke

Fingiranje saobracajnih nesreca zbog zloupotreba evropskog izvestaja su ovu raskrsnicu doveli do crne tacke.

Odgovori
pon

15.10.

2018.

Ivan Blagojevic [neregistrovani] u 23:05

Neverovatno

Radovi na postavljanju ovih semafora trajali su neverovatnih 6 (šest) nedelja od trenutka kada su posekli asfalt do svečanog žmirkanja "zutog" u svim pravcima. A radovi u Partizanskoj i Veljka Vlahovica na postavljanju cevi za toplifikaciju počeli su, verovali ili ne, u maju i jos nisu blizu kraja. Ulica je u rovovima već mesecima. Interesuje me ko je izvodjač? Da li ima bilo kakve rokove i zahteve za kvalitet izrade jer je asfalt kroz Partizansku katastrofalan i ko je tog amatera uzeo za ozbiljan posao. Sve u svemu ŽALOSNO!

Odgovori
pon

15.10.

2018.

Petar [neregistrovani] u 20:42

Na brzinu

Sklepase na brzinu, bez reda i poretka! Trotoari ostali u blatu.

Odgovori

Ostavi komentar