Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 10. 2018. Požarevac

Autor: N. Stojićević Izvor: Boom 93

Požarevac obeležava Dan oslobođenja

Svečanim prijemom i polaganjem venaca na spomenike poginulih u oba svetska rata počelo je obeležavanje 15. oktobra, Dana oslobođenja Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Takođe, ove godine se obeležava 100 godina od oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

Na svečanom prijemu u gradskom zdanju su pored predstavnika lokalne samouprave prisustvovali su i predstavnici Vlade Srbije, kao i predstavnici ambasada Rusije, Ukrajine i Belorusije.

Gradonačenik Bane Spasović je tom prilikom rekao da je veoma važno da ne zaboravimo važne datume iz prošlosti.

“Današnjim danom mi žrtve iz ovih ratova ne oplakujemo, već ih slavimo zahvalni zbog svega što su učinili za nas. Danas ćemo im se zahvaliti polaganjem venaca na njihove spomenike, zahvalni za veliko junaštvo naših hrabrih predaka”, istakao je Spasović.

Vojni ataše pukovnik Vladimir Kornijemkov je rekao da danas svim ratnicima odajemo veliko priznanje i izražavamo ponos i divljenje prema onima koji su branili slobodu.

“Herojske činjenice zajedničke istorije srpskog i ruskog naroda predstavljaju istinske orijentire za važne odluke u globalnom svetu. Važno je ne zaboraviti našu zajedničku istoriju”, dodao je Kornijemkov.

Svečana akademija povodom obeležavanja Dana oslobođenja grada biće upriličena od 18 časova u svečanim salonima gradskog zdanja.

 

 

uto

16.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:55

Kafana

Iza Djure su mnogo slavili,ono je sramota.Kao da nikada niste jeli

Odgovori
pon

15.10.

2018.

peja kostolac [neregistrovani] u 16:00

android

Au kolka guzva bila na ovom obelezavanju oslobodjenja, da ste morali da stavite u krupni plan, zgradu. A mozda Pozarevljani nisu ni hteli da budu oslobodjeni.

Odgovori

Ostavi komentar