Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  U četvrtak 55. ulične trke „Grand Prix“ Požarevac 2018
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 10. 2018.

Autor: N.Milić Izvor: Boom93

U četvrtak 55. ulične trke „Grand Prix“ Požarevac 2018

U četvrtak 11. oktobra, sa početkom u 16 časova u centru grada održaće se 55. ulične trke „Grand Prix“ Požarevac 2018. Ova manifestacija deo je programa kojim se obeležava 15. oktobar, Dan oslobođenja grada Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu.

„ Ove trke već su tradicionalne i mogu slobodno da kažem da najbolji trkači u zemlji dolaze redovno na ovo takmičenje. Ove godine takođe imamo ekipno prvenstvo u krosu tako da će mnogi roditelji dovesti svoju decu na ove trke kako bi uvideli trenutnu formu. Događaj će upriličiti naši tradicionalni gosti među kojima je i ekipa Novog Pazara čiji će juniorski član Elzan Bibić voditi jake borbe sa gostima iz Mađarske, Etiopije i drugih zemalja“ rekao je Budimir Jova, trener, profesor fizičkog vaspitanja kao i jedan od glavnih organizatora ovog događaja.

Kao i prethodnih godina staza će biti kružna i iznosiće 1000 metara. Svečano otvaranje zakazano je za 16 časova a odmah nakon toga uslediće dve trke predškolaca (za dečake i devojčice – 200m) kao i dve trke za učenike prvog razreda osnovnih škola (300m). Program se nastavlja nizom trka u kojima će se redom takmičiti učenici od drugog do osmog razreda osnovnih škola (300-800m), dok će nakon njih na stazi biti prvo omladinke (800m) a zatim i omladinci (1000m). Nakon omladinaca u trci na 1000 metara takmičiće se vojska, policija i rekreativci. Sledeće na stazi biće juniorke i seniorke (2000m) dok će program zatvoriti juniori i seniori koji će se takmićiti u trci na 3000 metara. Višegodišnji pobednik ovih trka, Amela Terzić će zbog povrede biti sprečena da učestvuje  što će trku seniorki učiniti veoma zanimljivom.

U svakoj trci prva tri takmičara dobijaće medalje i diplome, dok će omladinci, juniori i seniori u obe konkurencije dobiti i novčane nagrade.

Zbog održavanja 55. Uličnih trka Grada Požarevca doćiće do promene režima saobraćaja i zabrane kretanja svim motornim vozilima kroz ulice Trg oslobođenja, Tabačka čaršija i Trg Radomira Vujovića, 11. Oktobra u periodu od 14 do 20 časova.

Generalni pokrovitelj je grad Požarevac a u organizaciji su takođe i Sportski savez grada Požarevca, atletski klub Požarevac dok će ovogodišnji promoter takmičenja biti Nikola Tomasović, trener bacačkih disciplina i osvajač pet evropskih medalja sa svojim takmičarima.
sre

10.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:56

Re: VI licke

i tamo nemojte da trcite polomicete isto noge

Odgovori
sre

10.10.

2018.

Tabačnica Resident [neregistrovani] u 14:00

Again , again and again

Hajte malo u prirodu . Ostavite više Tabačnicu na miru....

Odgovori
sre

10.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:57

Petrovacki put

Nemojte tamo da trcite polomicete noge

Odgovori

Ostavi komentar