Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 10. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Za sada ništa od montažnog parkinga

Doneta je odluka o obustavi postupka javne nabavke za kupovinu i postavljanje montažnog spratnog parkinga na parkiralištu kod hotela Dunav u Požarevcu. Grad je u roku dobio samo jednu ponudu koja je ocenjena kao neprihvatljiva.

Javna nabavka za montažnu garažu procenjena je na 37,5 miliona dinara, bez PDV-a.

Podrazumeva izradu tehničke dokumentacije, konstruktivnih i ostalih elemenata čelnične metalne konstrukcije, isporuku opreme i montažu, kao i puštanje u rad objekta.

U roku se javila samo firma iz Kraljeva čija je ponuda bila neprihvatljiva u pogledu kadrovskog kapaciteta. Naime, ponuđač je dostavio ugovore o dopunskom radu za radno angažovane bravare-montere u kojima se navodi da za poslodavca obavljaju poslove izrade projektno-tehničke dokumentacije i tehničke kontrole projekata. Isto tako, ne postoje uverenja o njihovoj stručnoj osposobljenosti za VKV ili KV bravare. Takođe, ponuđač nije dostavio idejno rešenje, već samo neku vrstu skice za montažni parking koji bi trebalo da bude postavljen.

Montažni parking bi trebalo da bude postavljen u Takovskoj ulici na parkiralištu „Hotel Dunav“.

Trenutno je na ovom parkiralištu 70 obeleženih parking mesta. Proširenje kapaciteta ovog 

parkirališta grad namerava da ostvari uvođenjem parkiranja na drugom nivou, na metalnoj montažno-demontažnoj platformi na stubovima. Podloga za parkiranje na drugom nivou bi trebalo da bude limena, a prošireno parkiralište bi trebalo da ima više od 140 parking mesta.

Nema komentara.

Ostavi komentar