Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 09. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Zar baš niko neće da ruši?

Grad Požarevac ponovo je raspisao javnu nabavku za rušenje bespravno zidanih i postavljenih objekata, uklanjanje predmeta, stvari i imovine. Prethodni postupak, kao i nekoliko pre njega su obustavljeni jer gradska uprava do sada nije dobila nijednu ponudu potencijalnih izvođača.

Vrednost nabavke je 3.000.000 dinara sa PDV-om koliko je i opredeljeno za ovu namenu u budžetu Grada Požarevca za 2018.godinu.

Pojedini objekti u Požarevcu čekaju rušenje više od 9 godina. Grad Požarevac u poslednje vreme sporadično objavljuje ažurirane spiskove za rušenje po donetim rešenjima.

Prema poslednjem javno objavljenom programu za uklanjanje objekata (za drugi kvartal 2018.godine), predviđeno je rušenje ukupno 50 objekata u Požarevcu koji su izgrađeni nezakonito i za koje postoji izvršno rešenje građevinske inspekcije.

U odnosu na poslednji kvartal 2017.godine, pomenuti program, odnosno lista, proširen je za 15 objekata, a na spisku se i dalje nalaze građevine za koje je rešenje doneto u periodu između 2009. i 2013.godine.  

Inače, poslednjih nekoliko godina grad raspisuje javne nabavke za rušenje bespravno izgrađenih objekata, ali svaki put se postupci obustavljaju jer se ne javlja nijedan ponuđač.

sre

26.09.

2018.

Milisav [neregistrovani] u 11:12

Svet se deli na Graditelje i Rušitelje

Kako je krenulo sasvim je moguće da nikne Asfaltna Baza na sred Trga Oslobođenja u Požarevcu i da sve bude super !

Odgovori
sre

26.09.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 04:16

uf

kada sruse restoran na vrhu Kopaonika neka se javi drzava i sidje u Pozarevac do tada tisina

Odgovori

Ostavi komentar