Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Nabavka montažne garaže: Izmenjena dokumentacija i produžen rok za ponude
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 09. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Nabavka montažne garaže: Izmenjena dokumentacija i produžen rok za ponude

Za sedam dana je produžen rok za dostavljanje ponuda za kupovinu i postavljanje montažnog parkinga u Požarevcu. Otvaranje ponuda koje je bilo zakazano za danas, trebalo bi da se održi narednog petka, a tekst konkursne dokumentacije je izmenjen u pogledu dokazivanja traženih standarda.

Do izmene konkursne dokumentacije za nabavku novog montažnog parkinga koji bi trebalo da bude postavljen na parkiralištu kod hotela „Dunav“ došlo je nakon što je jedan od potencijalnih ponuđača zatražio pojašnjenje uslova koji se odnose na dokazivanje standarda.

Naime, jedan od dodatnih uslova koji i ponuđači trebalo da ispunjavaju u pogledu standarda i kontrole kvaliteta je da sve usluge, oprema, kao i svi primenjeni materijali moraju da ispunjavaju važeće srpske standarde (SRPS), kao i da se u slučaju da ne postoji odgovarajući srpski standard, ispunjavaju  odgovarajuće evropske standarde (EN).

U dokazivanju ovih uslova u prvobitno objavljenoj dokumentaciji su navedene fotokopije sertifikata koji moraju da budu važeći na dan otvaranja ponuda.

U izmenjenoj dokumentaciji koja je objavljena juče, naručilac Gradska uprava je izmenila tekst tako što je navela da se dokazi o ispunjenosti standarda, a što se odnosi na sertifikate, ateste za ugrađeni materijal i garancije proizvođača , dostavljuju uz  zapisnik o primopredaji objekta.

U ovoj javnoj nabavci je inače predviđeno da garantni rok za ugrađene elemente ne sme da bude kraći od 5 godina, а u modelu ugovora to da je izvođač dužan da ateste i garanciju proizvođača dostavi prilikom potpisivanja zapisnika o primopredaji objekta.

Kako je do izmena došlo jedan dan pred istek roka za podnošenje ponuda, on je produžen do narednog petka.

Javna nabavka za montažnu garažu procenjena je na 37,5 miliona dinara, bez PDV-a.

Podrazumeva izradu tehničke dokumentacije, konstruktivnih i ostalih elemenata čelnične metalne konstrukcije, isporuku opreme i montažu, kao i puštanje u rad objekta.

Montažni parking bi trebalo da bude postavljen u Takovskoj ulici na parkiralištu „Hotel Dunav“.

Trenutno je na ovom parkiralištu 70 obeleženih parking mesta. Proširenje kapaciteta ovog  

Parkirališta grad namerava da ostvari uvođenjem parkiranja na drugom nivou, na metalnoj montažno-demontažnoj platformi na stubovima. Podloga za parkiranje na drugom nivou bi trebalo da bude limena, a prošireno parkiralište bi trebalo da ima više od 140 parking mesta.

Nema komentara.

Ostavi komentar