Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 09. 2018. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93

Dan pešačenja i u Požarevcu (FOTO)

Danas se održava manifestacija Dan pešačenja u Srbiji. U više gradova organizovane su pešačke ture kroz prirodu i lokalne znamenitosti. Dan pešačenja održan je i u Požarevcu u organizaciji Planinarskog društva Vukan.

Miloš Branković, predsednik Planinarskog društva Vukan kaže da ovo udruženje po 5 put organizuje manifestaciju Dan pešačenja u Požarevcu.

„Od 2014. godine na inicijativu Planinarskog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sporta, svakog septembra organizuje se Dan pešačenja u Srbiji. Pored Požarevca i u drugim gradovima organizovana je ova manifestacija.“  rekao je Miloš Branković.

Na današnjem Danu pešačenja učestvovalo je više stotina Požarevljana koji su mogli da pešače na tri rute. Prva najkraća ruta je iznosila 2,7 km i pešačilo se Čačalicom. Druga ruta je išla od Čačalice do Mininih voda i iznosila je 8,7 km. Najduža ruta iznosi 16 km i krajni cilj je manastir Sestroljin.

Cilj  manifestacije je podsticanje zdravih životnih navika, ukazivanje na značaj kretanja za unapređenje zdravlja i radne sposobnosti, socijalizacija i razvoj turističkih potencijala kroz uređenje i eksploataciju uređenih pešačkih puteva u Srbiji.

ned

16.09.

2018.

samo jedno pitanje [neregistrovani] u 09:57

android

Da li su legitimisani ucesnici? Naravno, ne svi, samo poneki, koji se ucini sumnjiv. Ipak, ide se preko Cacalice, nikad se ne zna, treba biti obazriv

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije