Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Ambasador Palestine u poseti Romskom edukativnom centru u Požarevcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 09. 2018. Požarevac

Autor: N. Stojićević Izvor: Boom 93

Ambasador Palestine u poseti Romskom edukativnom centru u Požarevcu

Ambasador Palestine posetio je danas Romski edukativni centar u Požarevcu. On je u razgovoru sa predstavnicima Gradskog veća i članovima Saveta Roma najavio saradnju u budućnosti i pomoć ambasade ovom centru.

“Danas sam ovde da razgovaramo o mogućnostima saradnje i da vidimo na koji način možemo pomoći ovom centru jer je u našem interesu da razvijamo međusobne odnose i da se pomažemo”, istakao je ambasador.

On je dodao da je na osnovu onoga što je video prilikom dočeka zaključio da je ovo ustanova koju treba podržati u njenom radu i kojoj treba pomoći.

Predsednik Saveta Roma za međunarodnu saradnju, Mikica Veljković se zahvalio ambasadoru na poseti.

“Voleo bih da u budućnosti  što više sarađujemo. Ovo je jedna mala radna poseta pri kojoj ćemo sagledati mogućnosti i potencijale ovog centra i na koji način možemo ovom centru da pomognemo”, istakao je Veljković. On je u ime Saveta Roma uručio lentu ambasadoru kao jednom od ambasadora dobre volje.

Član gradskog veća Dejan Krstić je poželeo dobrodošlicu ambasadoru. On je rekao da Grad Požarevac podržava Romski edukativni centar u svim projektima i idejama koje sprovodi u cilju integracije Roma u društvo i dodao da je svaka saradnja sa drugim institucijama dobrodošla i da će Grad svim svojim resursima podržati svaku saradnju koja se dogovori.

Romski edukativni centar radi od 2009. godine i prvenstveno je orijentisan na obrazovanje dece i odraslih, kao i na prekvalifikaciju i dokvalifikaciju pripadnika Romske zajednice.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije