Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 09. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Revizori u Požarevcu

Državna revizorska institucija održala je danas u Požarevcu skup na kome je predstavila dosadašnja iskustva u postupku sporvođenja revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti u poslovanju jedinica lokalnih samouprava.

DRI je u Požarevcu vršila reviziju finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja grada Požarevca za 2011. i 2015. godinu, a predsednik ove institucije Duško Pejović kaže da da je Požarevac spreman da ispravlja nepravilnosti i izvršava preporuke revizora.

„Zbog toga smo ovde kako bi grad sutra mogao da bude orjentir svim okolnim jedinicama lokalne samouprave kako se neke aktivnosti pravilno izvršavaju“, rekao je on.

Pejović je naglasio da su do sada najveći propusti u jedinicama lokalnih samoupravama utvrđeni u preuzimanju obaveza iznad odobrenih aproprijacija.

„To znači da se u budžetu odobravaju sredstva za neku namenu u određenom iznosu, a u toku godine se preuzme veća obaveza od tog iznosa. Drugi problem se odnosi na javne nabavke. Nekad se nabavlja, a da se uopšte ne planira. Nekad se planira, ali se ne sprovodi postupak“, rekao je on.

Direktor DRI je najavio da će u narednom periodu ova institucija postati efikasnija, pre svega u pogledu pravovremenog donošenja izveštaja o revizijama završnog računa za prethodnu budžetsku godinu.

Gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović rekao je na ovom skupu grad ima dobru saradnju i komunikaciju sa DRI.

Mala sala CZK u Požarevcu danas je bila puna, a skupu su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava i javnih preduzeća i ustanova iz Požarevca i okolnih mesta.

Predavanje u Centru za kulturu Požarevac, organizovala je DRI i Program za razvoj Ujedninjenih nacija u Srbiji (UNDP), u okviru projekta „Unapređenje revizije opština radi odgovornosti i efikasnosti u upravljanju javnim finasijama“ koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC). 

pet

07.09.

2018.

Revizor sa Tare [neregistrovani] u 11:04

Kakva besmislica

Ovi su bezazleni kao i svako Izviđačko udruženje !

Odgovori
čet

06.09.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 18:21

Re: Re

a ovi iz Salakovca im disu za vratom,mrtva trka

Odgovori
čet

06.09.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:41

Re:

To je zato što je PZP pun eksperata koji su se obučavali na ''vazduplohovima'' .

Odgovori
čet

06.09.

2018.

Burjanac [neregistrovani] u 09:43

Koka Kole ćelije te vole

Revizija svih javnih nabavki u proteklih 10 godina, bili bi puni zatvori postara a i preletača iz žutih. Sta mislite zasto predsednik neće da vidi ovu vlast? Zna s kim ima posla.

Odgovori
sre

05.09.

2018.

Đura [neregistrovani] u 22:20

Prazna priča

Sve dok su kazne za zloupotrebe sredstava iz budžeta novčane i minimalne nema ništa od transparetnosti, odgovornosti i boljeg nam života. Kad prvi Gradonačelnik nekog grada u Srbiji popije lepu novčanu kaznu, podnese ostavku i finu robiju, onda možemo da pričamo da revizor i revizija imaju smisla.
Ovako sve je prazna priča. Vlast neće da saopšti gradjanima koliko nešto košta, krije ugovore ko zmija noge, a onda dodje revizor nadje nepravilnosti kazni ih 20,000 dinara ili slično. I nije to samo ova vlast sada, nego su svi tako radili! Nema tu interesa gradjana nigde!

Odgovori
sre

05.09.

2018.

wwr [neregistrovani] u 18:17

android

Blago nama.Ko to glasa za vas

Odgovori
sre

05.09.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 16:46

Asfalt

Moze li neki revizor za ovaj talasast asfalt sto se placa a ne vredi nista.Zakrpe nula,sahte takodje a biser je na novom putu bare.Jedino se valjda na Tulbi ne zadrzava voda haha

Odgovori

Ostavi komentar