Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Dom Poljoprivredne škole u Požarevcu dobija novih 40 mesta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 08. 2018. Požarevac

Autor: A.S. Izvor: Boom93

Dom Poljoprivredne škole u Požarevcu dobija novih 40 mesta

Krajem avgusta planiran je početak rekonstrukcije i dogradnje objekta za interni smeštaj učenika Poljoprivredne škole „Sonja Marinković“. Obezbeđuje se 40 novih mesta, a za ovu investiciju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je 75 miliona dinara.

Primarni cilj dogradnje  i rekonstrukcije objekta jeste proširenje kapaciteta smeštaja namenjenog učenicima Poljoprivrene škole u Požarevcu. Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole „Sonja Marinković”, kaže za Boom93 da se realizacijom ovog projekta obezbeđuje 40 novih mesta za učenike, a ukupni kapacitet Doma nakon dogradnje biće 217 mesta.

Nakon završetka planiranih radova dobiće se nova površina objekta od 1194 kvadratnih metara, a pored povećanja smeštajnog kapaciteta, stanari doma i učenici škole dobiće prostorije koje će moći da koriste kako za potrebe škole, tako i u svoje slobodno vreme.

„Dobićemo novi zajednički prostor za potrebe učenika, klub učenika, prostor za sekcije, multifunkcionalni učionički prostor, a trpezarija će biti proširena. U dograđenom delu objekta koji će biti u funkciji kuhinje dobiće se novi magacinski prostor, kao i prostor za preradu mesa i mleka. Tu će se odvijati i praktična nastava za učenike naše škole, a deo prerađenih proizvoda koristiće se za ishranu učenika i stanara doma“, kaže Vukašinovi. On dodaje da je zemljište na kojem će se graditi pomenuti objekat obezbedio Grad Požarevac, dok je Poljoprivredna škola preuzela troškove izrade tehničke dokumentacije, tehničke kontrole i odobrenja za gradnju.

Rok za izradnju i proširenje Doma učenika Poljoprivredne škole je 90 radnih dana od početka radova, a do kraja ove godine očekuje se početak opremanja novih prostorija.

pet

17.08.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:19

Pitam se?

Koliko se učenika oi završetku škole zaposli? Naravno u struci?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije