Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 08. 2018.

Autor: M. Veljković, N. Stojićević Izvor: Boom 93

Uskoro rešavanje problema nedostatka lekara

Direktor Doma zdravlja u Požarevcu, Dragan Rakić očekuje da će se od septembra rešiti problem sa nedostatkom lekara u Domu zdravlja.

“Od 110 lekara koliko je bilo kada sam ja stupio na dužnost u decembru 2015. godine, sada mi trenutno imamo aktivnih 62 lekara. To je umnogome manji broj lekara sada, na isti broj stanovnika. Nadamo se da će po završetku odmora, od septembra i ovaj problem biti rešen”, rekao je Rakić.

Gradonačelnik Bane Spasović je najavio delimično rešavanje problema sa lekarima u Domu zdravlja Požarevac, kao i reorganizaciju u ovoj ustanovi.

“Grad Požarevac iz budžeta plaća šest lekara u Domu zdravlja. Lokalna samouprava će učiniti sve što je u našoj mogućnosti da se promeni stav kod nadležnog ministarstva o  kadrovskom planu što se tiče grada Požarevca, a takođe sa predstojećom reorganizacijom u Domu zdravlja nadamo se da ćemo delimično rešiti problem sa manjkom lekara, što će biti u korist građana”, rekao je Spasović.

Podsetimo, problem sa nedostatkom lekara je nastao usled zabrane zapošljavanja u javnim službama, iako je u više navrata Dom zdravlja ovu činjenicu predočavao Republičkom Fondu za zdravstveno osiguranje, ministarstvu i Batutu. S druge strane, Rakić kaže da postoje virtuelni viškovi među tehničkim osobljem i da službe ne bi mogle da funkcionišu ukoliko se smanji njihov broj.

pet

17.08.

2018.

Basanonymous [neregistrovani] u 21:53

Re:

Bas to htedoh da kazem!

Odgovori
pet

17.08.

2018.

Gaga Planina [neregistrovani] u 11:03

Samo napred nema pozadi

Ko želi posao mora prvo u "Naprednjake"!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije