Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 08. 2018. Požarevac, Kostolac

Autor: A.S. Izvor: Boom93

Za Dom Zdravlja Kostolac nabavljeno novo sanitetsko vozilo

Grad Požarevac nabavio je novo sanitetsko vozilo za Dom Zdravlja u Kostolcu u vrednosti od 4,967,400 dinara sa PDV-om. Vozilo pored osnovne i dodatne opreme po standardima za sanitete poseduje i medicinsku opremu koja je namenjena za pružanje hitne medicinske pomoći u terenskim uslovima i u skladu sa najvišim medicinskim standardima.

Dragan Rakić, direktor Doma zdravlja Požarevac, zahvalio se  lokalnoj samoupravi što je omogućila gradu Kostolcu da dobije novo i savremeno sanitetsko vozilo koje je namenjeno za urgentno zbrinjavanje i hitan prevoz pacijenata do bolnice.  „Vozilo je opremljeno sredstvima namenjenim za pružanje svih usluga koja omogućavaju lekarima da brže i bolje deluju na terenu“, dodaje Rakić.

Pored sanitetskog vozila, za Hitnu službu Kostolac nabavljen je i savremeni 12- kanalni EKG Aparat Švajcarskog proizvođača SCHILLER. Aparat pored osnovne namene i ostalih uobičajenih karakteristika za visokokvalitetne medicinske uređaje ima i inovativne opcije među kojima je i opcija davanja lekaru predlog o daljem tretmanu sa preporukom terapije pacijentu. Takođe, aparat predstavlja dragoceno dijagnostičko sredstvo kod pacijenata sa srčanim oboljenjima.

Vrednost 12- Kanalnog EKG Aparata je 864,000,00 sa PDV-om.  

Obaveza lokalne samouprave jeste da brine o primarnom lečenju svih naših sugrađana. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da u narednom periodu odvojimo što više sredstava za ovakvu tehničku opremljenost, i nadam se da će to da dovede do jednog sasvim pristojnog stanja i funkcionisanja adekvane primarne zaštite zdravlja u Požarevcu i Kostolcu“, rekao je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović.

sub

18.08.

2018.

Tužno [neregistrovani] u 19:26

Bruka

Poštovana gospodo opštinski oci,
grad Kostolac je do početka osamdesetih imao najjači Dispanzer za medicinu rada u Srbiji. Opremljen je bio kvalitetnom opremom holandskog proizvođača Godar i nemačkog proizvođača Jeger. Onda su gradski oci iz Požarevca došli na ideju da Medicinu rada prebace u Požarevac i praktično ugase Zdravstveni centar u Kostolcu. Ugasili su Kostolac i upropastili Požarevac. Danas, Požarevac ima Dispanzer za medicinu radu koji ničemu ne služi, bar što se tiče osnovne delatnosti ovog dispanzera, a Dom zdravlja je u jadnom stanju. Kostolačko zdravstvo zavisi isključivo od dobre volje gospode iz vlasti u Požarevcu, te je i kupovina jednog ambulantnog vozila senzacija. Nemojmo zaboraviti da u Kostolcu postoje kopovi i elektrane,da postoji velika mogućnost da se dogodi nesreća sa povređenim i stradalim radnicima, da je Kostolac zahvaljujući elektranama izuzetno zagadjen i da kostolčani oboljevaju od plućnih bolesti masovno. Ako nekome treba dobra i sigurna zdravstvena služba, to su kostolčani.I onda dobiju savremeni EKG koji dijagnostikuje oboljenje i da preporuku lekaru koju terapiju da primeni. Dobro je da je tako medicinski obrazovan, jer naši lekari imaju veliki problem da dijagnostikuju oboljenje, a još veći da odrede adekvatnu terapiju.
Dakle, zdravstvo u Kostolcu koje je do početka osamdesetih bilo među vodećim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, spalo je na to da ovi koji vode grad Požarevac udeljuju milostinju.
Bruka.

Odgovori
pet

17.08.

2018.

City Manager [neregistrovani] u 18:53

Gradska uprava DOO

Ovo što radi Gradska Uprava DOO zove se "društvena odgovornost". Kupovinom i donacijama pomaže se lokalnoj sredini. Ali to treba da rade kompanije i privredni subjekti. Ovde su debelo "pobrkani lončići". Gradonačelnik nabavlja i poklanja vozilo. Pa čije ti poklanjaš , koga si pitao , ponašaš se kao generalni direktor preduzeća. Osnuj firmu pa poklanjaj.

Odgovori
pet

17.08.

2018.

Menadžer nabavke [neregistrovani] u 11:04

Bacajte pare

Gradska Uprava DOO nastavlja nabavku.

Odgovori
čet

16.08.

2018.

peja kostolac [neregistrovani] u 14:51

nešto razmišljam

"Grad Požarevac nabavio".
Odakle Požarevcu pare pa da nabavi to vozilo za Kostolac.
Šta to pa Požarevac privredjuje pa da ima pare da nabavi vozilo.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije