Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 08. 2018. Požarevac, Kostolac

Autor: A.S. Izvor: Boom93

Za Dom Zdravlja Kostolac nabavljeno novo sanitetsko vozilo

Grad Požarevac nabavio je novo sanitetsko vozilo za Dom Zdravlja u Kostolcu u vrednosti od 4,967,400 dinara sa PDV-om. Vozilo pored osnovne i dodatne opreme po standardima za sanitete poseduje i medicinsku opremu koja je namenjena za pružanje hitne medicinske pomoći u terenskim uslovima i u skladu sa najvišim medicinskim standardima.

Dragan Rakić, direktor Doma zdravlja Požarevac, zahvalio se  lokalnoj samoupravi što je omogućila gradu Kostolcu da dobije novo i savremeno sanitetsko vozilo koje je namenjeno za urgentno zbrinjavanje i hitan prevoz pacijenata do bolnice.  „Vozilo je opremljeno sredstvima namenjenim za pružanje svih usluga koja omogućavaju lekarima da brže i bolje deluju na terenu“, dodaje Rakić.

Pored sanitetskog vozila, za Hitnu službu Kostolac nabavljen je i savremeni 12- kanalni EKG Aparat Švajcarskog proizvođača SCHILLER. Aparat pored osnovne namene i ostalih uobičajenih karakteristika za visokokvalitetne medicinske uređaje ima i inovativne opcije među kojima je i opcija davanja lekaru predlog o daljem tretmanu sa preporukom terapije pacijentu. Takođe, aparat predstavlja dragoceno dijagnostičko sredstvo kod pacijenata sa srčanim oboljenjima.

Vrednost 12- Kanalnog EKG Aparata je 864,000,00 sa PDV-om.  

Obaveza lokalne samouprave jeste da brine o primarnom lečenju svih naših sugrađana. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da u narednom periodu odvojimo što više sredstava za ovakvu tehničku opremljenost, i nadam se da će to da dovede do jednog sasvim pristojnog stanja i funkcionisanja adekvane primarne zaštite zdravlja u Požarevcu i Kostolcu“, rekao je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović.

sub

18.08.

2018.

Tužno [neregistrovani] u 19:26

Bruka

Poštovana gospodo opštinski oci,
grad Kostolac je do početka osamdesetih imao najjači Dispanzer za medicinu rada u Srbiji. Opremljen je bio kvalitetnom opremom holandskog proizvođača Godar i nemačkog proizvođača Jeger. Onda su gradski oci iz Požarevca došli na ideju da Medicinu rada prebace u Požarevac i praktično ugase Zdravstveni centar u Kostolcu. Ugasili su Kostolac i upropastili Požarevac. Danas, Požarevac ima Dispanzer za medicinu radu koji ničemu ne služi, bar što se tiče osnovne delatnosti ovog dispanzera, a Dom zdravlja je u jadnom stanju. Kostolačko zdravstvo zavisi isključivo od dobre volje gospode iz vlasti u Požarevcu, te je i kupovina jednog ambulantnog vozila senzacija. Nemojmo zaboraviti da u Kostolcu postoje kopovi i elektrane,da postoji velika mogućnost da se dogodi nesreća sa povređenim i stradalim radnicima, da je Kostolac zahvaljujući elektranama izuzetno zagadjen i da kostolčani oboljevaju od plućnih bolesti masovno. Ako nekome treba dobra i sigurna zdravstvena služba, to su kostolčani.I onda dobiju savremeni EKG koji dijagnostikuje oboljenje i da preporuku lekaru koju terapiju da primeni. Dobro je da je tako medicinski obrazovan, jer naši lekari imaju veliki problem da dijagnostikuju oboljenje, a još veći da odrede adekvatnu terapiju.
Dakle, zdravstvo u Kostolcu koje je do početka osamdesetih bilo među vodećim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, spalo je na to da ovi koji vode grad Požarevac udeljuju milostinju.
Bruka.

Odgovori
pet

17.08.

2018.

City Manager [neregistrovani] u 18:53

Gradska uprava DOO

Ovo što radi Gradska Uprava DOO zove se "društvena odgovornost". Kupovinom i donacijama pomaže se lokalnoj sredini. Ali to treba da rade kompanije i privredni subjekti. Ovde su debelo "pobrkani lončići". Gradonačelnik nabavlja i poklanja vozilo. Pa čije ti poklanjaš , koga si pitao , ponašaš se kao generalni direktor preduzeća. Osnuj firmu pa poklanjaj.

Odgovori
pet

17.08.

2018.

Menadžer nabavke [neregistrovani] u 11:04

Bacajte pare

Gradska Uprava DOO nastavlja nabavku.

Odgovori
čet

16.08.

2018.

peja kostolac [neregistrovani] u 14:51

nešto razmišljam

"Grad Požarevac nabavio".
Odakle Požarevcu pare pa da nabavi to vozilo za Kostolac.
Šta to pa Požarevac privredjuje pa da ima pare da nabavi vozilo.

Odgovori

Ostavi komentar