Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Uprkos nestašici krvi u Srbiji nema odlaganja operacija u Opštoj bolnici u Požarevcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 08. 2018. Požarevac

Autor: A.S. Izvor: Boom93

Uprkos nestašici krvi u Srbiji nema odlaganja operacija u Opštoj bolnici u Požarevcu

Kako je rečeno za Boom93 u Opštoj bolnici za hitne operativne zahvate i lečenja ima dovoljno krvi, dok se za one manje hitne slučajeve zaposleni u ovoj ustanovi trude da ih ne odlažu.

U Crvenom Krstu Požarevac, koji je zadužen za dobrovoljno prikupljanje krvi, kažu da je tokom jula i avgusta prikupljeno 328 jedinica krvi, dok mesečna norma za prikupljanje iznosi 240.  Zahvaljujući požarevljanima, grad Požarevac je i dalje najhumaniji grad u Srbiji.

Tokom letnjih meseci nema zastoja i nestašice dobrovoljnih davalaca krvi u Crvenom krstu u Požarevcu, oni dolaze redovno, a tokom jula krv je prvi put dalo 170 dobrovoljaca.

Podsetimo da je od 1. maja u Braničevskom okrugu počela je druga faza implemetacije novog zakona o transfuzonoj medicini. Glavna novina u novom zakonu o transfuzijskoj medicini je da će umesto dosadašnjih 47 bolničkih banaka krvi i transfuzioloških službi u narednom periodu postojaće samo četiri ovlašćena centra za prikupljanje, obradu, testiranje i distribuciju krvi. Požarevac pripada centru u Beogradu.

U Crvenom krstu u Požarevcu redovna akcija davanja krvi svakog ponedeljka od 9 do 15h, a tokom leta ova akcija se odvija i u javnim preduzećima i ustanovama koje se nalaze na teritoriji grada Požarevca.

čet

16.08.

2018.

Grof Drakula [neregistrovani] u 14:26

Požarevac pumpa Beograd distribuira

Kupujem stan i odgovarajući podrum u Beogradu na vodi !

Odgovori
sre

15.08.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 10:58

beogradizacija krvi

Dobar je ovaj novi zakon, Pozarevlja ni daju krv koja odlazi u Beograd, a za Pozarevac sta ostane.

Odgovori
uto

14.08.

2018.

Vlad Cepeš [neregistrovani] u 20:40

Samo vi pumpajte.....

Biće krvi za sve !

Odgovori

Ostavi komentar