Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 08. 2018.

Autor: N. Stojićević Izvor: Boom 93

Na listama čekanja u Požarevcu 700 pacijenata

Prema podacima koji se nalaze na zvaničnoj internet stranici Opšte bolnice u Požarevcu na operacije i različite vrste snimanja u ovoj ustanovi čeka 700 pacijenata. Najduže su liste čekanja za ugradnju veštačkog kuka i kolena, operaciju katarakte, ali i skener glave i vrata.

Najviše pacijenata čeka ugradnju kolena, njih 364, dok je najmanje onih koji čekaju skener glave i vrata. Zanimljivo je da se najduže čeka na ugradnju kolena i to oko 18 meseci, a najkraće čekaju oni koji idu na skener glave i vrata, oko deset dana.

Ako se sudi po zvaničnim listama čekanja bolesnik koji će biti operisan danas, svoju operaciju je zakazao u januaru 2017. godine, dok će pacijent koji je juče bio na pregledu, operaciju dočekati u martu 2020. godine.

Svoje mesto na Listi čekanja pacijenti mogu videti u Opštoj bolnici ili proverom na zvaničnoj internet stranici ove ustanove,  preko zaštićenog jedinstvenog matičnog broja građana iz lične karte (JMBG).

Na listama čekanja za operacije i snimanja u Srbiji čeka 72.540 pacijenata.

čet

16.08.

2018.

Otac Nektarije [neregistrovani] u 14:28

Lista čekanja sinonim za korupciju

Molite se Bogu deco da budete zdravi !

Odgovori
čet

16.08.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:07

Re nema Doktori

pitanje je dana kada se stavlja katanac

Ma samo idi u privatne nazovi klinike i pojaviće se baš ti doktori kojih nema!
Treba ukinuti zakazivanje, nego batice nema kući dok ne pregledaš sve pacijente. Norma u Nemačkoj im je 2-3 puta veća. Veliki problem je što i vrhunski doktori, oni koji uspešno operišu, , na žalost imaju plate kao i ovi koji to ne rade i ne umeju. Priznajem samo Bg diplome!

Odgovori
uto

14.08.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 17:01

nema Doktori

pitanje je dana kada se stavlja katanac

Odgovori
uto

14.08.

2018.

Miodrag - Po?arevac [neregistrovani] u 13:55

android

Nije problem samo u cekanju na operaciju. Ja cekam na KONTROLU na Ocnom - skoro godinu dana ! Moj lekar iz Medicine rada nikako da mi nadje termin, tu ne postoje nikakve Liste cekanja - vec > ,,ko pre devojci - njemu devojka" ! Izgleda da je u bolnici ( Domu Zdravlja, Medicini rada ) malo doktora > a mnogo vishe mesta za razne vrste korupcije, privatizacije ... !

Odgovori

Ostavi komentar