Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 08. 2018. Požarevac

Autor: A.S. Izvor: Boom93

Radovi na rekonstrukciji škola u Požarevcu

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović obišao je radove na rekonstrukciji osnovne škole u Zabeli i Požarevačku gimnaziju u kojoj se rekonstruiše limeni krov.

Poslednji put, škola u Zabeli obnavljana je 1965.godine, a u toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji školske zgrade koja će od septembra primiti 75 učenika.

Direktorka Osnovne škole „Vuk Karadžić“ kojoj pripada ova škola, Lidija Rajić rekla je da su sredstva od 28 miliona dinara za rekonstrukciju obezbeđena preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima (27 miliona), a da je ostatak obezbeđen iz gradskog budžeta. Grad je obezbedio i dodatnih oko 2,5 miliona dinara za protivpožarnu zaštitu, kao i novac za rekonstrukciju instalacija za grejanje, rekao je gradonačelnik Spasović. Očekuje se da radovi budu okončani do početka školske godine.

Dikrektorka Požarevačke gimnazije Danijela Žukovski naglasila je da su radovi na rekonstrukciji krova u toku i da se njihov završetak očekuje ovih dana. Celokupna sredstva za zamenu krova obezvedila je lokalna samouprava. Vrednost radova je oko 6 miliona dinara, a izvođač je firma „Decoform“ iz Beograda.

Pored zamene krova urađena je i nova gromobranska instalacija. „Problemi koji se tiču Gimnazije, i koji za sada još nisu rešeni, jesu kišna kanalizacija, kao i saniranje toaleta. Sve ostalo je u prilično dobrom stanju“, dodala je Žukovski.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije