Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 08. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Komisija u Malom Crniću: Poništite nezakonit konkurs

Stručna komisija za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja u Opštini Malo Crniće saopštila je danas da je konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja u ovoj opštini nezakonit.

Komisija je održala sednicu 30.jula kada je utvrdila da nedostaje budžet i narativni opis jednog projekta sa kojim je konkurisano. Sednica je tada prekinuta, a komisija konstatovala da nema zakonskih uslova za rad.

Međutim, opština je u međuvremenu elektronskim putem članovima komisije poslala izgubljeni projekat, a proteklih dana i poziv za novu sednicu uz obrazloženje da su „ispunjeni svi uslovi za nastavak sednice“.

Članovi komisije smatraju da je ovo nedopustivo jer se učesnici konkursa stavljaju u neravnopravan položaj, a komisija ne može da ceni autentičnost sadržaja u takvoj dokumentaciji.

Oni su skrenuli pažnju da je poziv za konkurs u ovoj opštini ranije ponovljen jer nije bio objavljen na zvaničnoj internet strani lokalne samouprave, kao i da je prilikom prvog zakazivanja sastanka komisije 20.jula 2018. naknadno utvrđeno da jednom članu komisije nije bio ispravno upućen poziv.

Opština je novi sastanak zakazala za utorak, 14.avgust, a u pozivu je navela da su članovi imenovani u komisiju odlukom opštinskog veća iz 2015.godine.

Zbog svega navedenog, komisija je pozvala opštinu Malo Crniće da poništi konkurs, a nadležne državne organe da ispitaju pod kojim okolnostima je izgubljena dokumentacija sa konkursa.

Takođe, u saopštenju se zahteva da se utvrdi sadržaj tri zatvorene koverte koje su naslovljene na komisiju i adresirane na opštinu Malo Crniće koje je 30.jula sekretar komisije delegiran iz opštine Malo Crniće pokazao  članovima komisije i naveo da one nisu otvarane.

Komisiju u Malom Crniću činili su predstavnici Koalicije novinarskih i medijskih udruženja - Uroš Urošević, imenovan na predlog Lokal presa, Petar Jeremić, koga je predložilo Udruženje novinara Srbije (UNS) i LJubomir Đorđević, imenovan na predlog Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV).

Nema komentara.

Ostavi komentar