Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Opština Malo Crniće bira Komisiju za praćenje primene LAP-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 08. 2018. Malo Crniće

Izvor: http://gradoviprotivkorupcije.birodi.rs

Opština Malo Crniće bira Komisiju za praćenje primene LAP-a

Na osnovu Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP), opština Malo Crniće raspisala je konkurs za izbor članova tela za praćenje primene LAP-a opštine Malo Crniće .

Javni poziv se raspisuje radi podnošenja prijava građana opštine Malo Crniće za članstvo u telu za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana opštine Malo Crniće. Telo koje će pratiti sprovođenje i primenu Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) opštine Malo Crniće čine 3) člana koje će po sprovođenju konkursa imenovati Skupština opštine Malo Crniće.

Članovi se imenuju se na period do tri godine.

Kandidat za članstvo u u telu za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana opštine Malo Crniće moraju da ispune sledeće uslove:

1. Da je lice punoletno;

2. Da ima prebivalište na teritoriji opštine Malo Crniće;

3. Da nije osuđivan ili se protiv njega ne vodi postupak za dela koja se odnose na korupciju;

4. Da nije nosilac funkcije u političkoj stranci;

5. Da nije javni funkcioner u skladu sa Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije;

6. Da nije zaposlen u organima opštine Malo Crniće i javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština Malo Crniće.

Izbor kandidata za članstvo u telu za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana opštine Malo Crniće vrši Komisija za izbor članova tela za praćenje primene LAP-a opštine Malo Crniće (u daljem tekstu: Komisija). Izbor kandidata vrši se u dva kruga. U prvom krugu izbora vrši se uvid u dokumentaciju koju je kandidat podneo.

Komisija proverava da li su prijave podnete blagovremeno i da li su uz prijavu priloženi svi potrebni dokazi. Neblagovremene i nepotpune prijave Komisija odbacuje Zaključkom.

Kandidati koji su ispunili formalne uslove ulaze u drugi krug izbora. U drugom krugu kandidati će biti ocenjivani i intervjuisani pred Komisijom. Komisija ocenjuje kandidate na osnovu dostavljene prijave i usmenog razgovora sa kandidatima.

Na osnovu konačne ocene kandidata, a u skladu sa Odlukom o uslovima, kriterijumima i merilima za izbor članova tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana opštine Malo Crniće, Komisija sastavlja rang listu kandidata koju dostavlja Skupštini opštine na usvajanje, najkasnije 10 (deset) dana po okončanju roka za podnošenje prijava.

Rang lista se objavljuje na zvaničnom sajtu opštine Malo Crniće.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar