Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 07. 2018. Beograd, Petrovac na Mlavi

Izvor: Večernje Novosti

Dve milijarde dinara idu u obnovu posle poplava

Vlada izdvojila sredstva za saniranje posledica nepogoda u 25 opština i gradova širom Srbije.

Opštine i gradovi u Srbiji, koji su pretrpeli najveću štetu tokom nepogoda u maju i junu ove godine dobiće više od dve milijarde dinara za obnovu.

Ovaj novac izdvojila je Vlada Srbije, a prema Uredbi o utvrđivanju državnog programa obnove objekata javne namene on će biti potrošen na rekonstrukciju škola, bolnica, saobraćajnica i drugih oštećenih ili porušenih objekata u 25 opština i gradova širom Republike u kojima je proletos proglašena elementarna nepogoda. Među objektima koji će prvi biti sanirani su škole u Petrovcu na Mlavi, kako bi u septembru mogle da prime đake.

Kako ističu u Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, na potezu su opštine koje što pre treba da dostave projektnu dokumentaciju i što hitnije pokrenu proceduru javnih nabavki.

"Očekujemo da opštine i gradovi što pre dostave projekte za sanaciju javnih objekata i lokalne infratrukture, kako bi posao mogao da počne. Imajući u vidu obim posla, očekujemo da najkasnije sledeće godine celokupna šteta bude sanirana" kaže direktor Kancelarije Marko Blagojević.

 Novac za obnovu izdvojen je kroz dva vladina programa. Obnova lokalne infrastrukture pokriće potrebu za rekonstrukcijom ili izgradnjom mostova, puteva, klizišta, sistema za vodosnabdevanje i kanalizacionim sistemima i lokalnim vodotocima uništenim u poplavama. Ovaj građevinski zamah, prema Uredbi, koštaće 1,6 milijardi dinara. Drugi program odnosi se na obnovu javnih objekata u sektoru zdravstva, prosvete i socijalne zaštite, za šta je odvojeno 400 miliona dinara.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar