Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Auto školama u Požarevcu potreban novi poligon za obuku vozača
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 07. 2018.

Autor: N.M. U.U. Izvor: Boom 93

Auto školama u Požarevcu potreban novi poligon za obuku vozača

Nijedna auto škola u Srbiji neće moći da obučava vozače od oktobra ukoliko nema poligon sa usponom, pišu mediji. U Požarevcu takav poligon postoji, ali je problem što od jeseni više neće moći da se koristi, saznaje Boom 93. U lokalnoj vlasti kažu da se pregovora i traže rešenja za novu lokaciju.

Požarevačke škole trenutno koriste poligon u nekadašnjem MIP-u. Međutim, nakon što je lokalno preduzeće Union MZ otkupilo deo nekadašnje fabrike, vozači će od oktobra morati da se sele jer novi vlasnik ima drugačije poslovne planove.

Dok neki gradovi imaju problem da obezbede uspon, u Požarevcu je pitanje gde će se vršiti obuka i testiranje vozača.

U auto-školi „Sirius“ se nadaju da će se do rešenja doći što pre, jer u suprotnom neće moći da obavljaju posao.

U Politehničkoj školi u Požarevcu, postoji poligon koji se nalazi u sklopu školskog dvorišta, ali on se koristi isključivo za obuku učenika.

„Tokom školske godine poligon isključivo koristimo za obuku naših učenika. Iz bezbednosnih  razloga treća lica se obučavaju isključivo na lokaciji ’MIP-a’. Pored toga što se ovde nalazi poligon, ovo je i školsko dvorište predviđeno za odmor i kretanje učenika“, kaže Goran Tasić, jedan od odgovornih za rad auto škole.

Član gradskog veća za komunalnu infrastrukturu i saobraćaj, Dalibor Miljković, rekao je Boom93 da su vode pregovori između grada i auto škola o novoj lokacija poligona. On je dodao da će se u lokalnoj samoupravi potruditi da auto škole i građani budu zadovoljni rešenjem.

sre

18.07.

2018.

haha [neregistrovani] u 19:19

nego

Dok su radikali na vlasti gradovi u ovoj kvazi drzavi imace ovu vrstu problema koji su normalne zemlje verovatno savladale u cetvrtom veku pre nove ere...

Odgovori

Ostavi komentar