Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Hala sportova: Tri puta padala javna nabavka, a sada se ide i četvrti put
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 07. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Hala sportova: Tri puta padala javna nabavka, a sada se ide i četvrti put

Nakon što prošle godine nije uspeo da pronađe izvođača za rekonstrukciju i adaptaciju Hale sportova u Požarevcu, Grad Požarevac ponovo je raspisao javnu nabavku. Procenjena vrednost radova je ista kao i prošle godine, oko 17,9 miliona dinara bez PDV-a.

Hala sportova u Požarevcu  možda ove godine u četvrtom pokušaju i dobije novi izgled. Planirani su radovi na adaptaciji zgrade koji, između ostalog, podrazumevaju zamenu vrata i prozora, izradu spoljne viseće fasade, ali i postavljanje novih narandžastih sedišta sa naslonom na tribinama.

Prošle godine, grad je u tri navrata pokušavao da pronađe izvođača. U prvom pokušaju niko nije javio sa ponudom. Nakon toga, objavljeno je obaveštenje o pokretanju pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda.

Poziv je tada upućen javno, ali i direktno trima firmama, BMD Bau, Porta nova i Timingtim.

Međutim, samo jedna od pozvanih firmi, Porta nova se odazvala pozivu i ponudila cenu od 21,8 miliona dinara što je bilo znatno više od procenjene vrednosti u postupku.

Tada su ponude ispostavile i dve firme kojima nije bio upućen poziv, Poimeks i Armatfer gradnja. Oba ponuđača su se uklopila u cenu. Međutim, njihove ponude komisija je odbila zbog nedostataka.

Gradska uprava je tada obustavila javnu nabavku sa obrazloženjem da je bespredmetno da se ulazi u pregovarački postupak.

Ni treći pokušaj u decembru 2017.godine nije doveo do izbora izvođača. Tada su se javile dve firme „Armatfer“ Požarevac sa podizvođačem „Saba Belča“ iz Preševa i ponudom od blizu 16 miliona dinara, kao i Jović gradnja sa podizvošačem „Belac“ iz Petrovca koja je ponudila 17,6 miliona dinara. Obe ponude su odbijene, a Armatfer je podneo zahtev za zaštitu prava ponuđača, nakon čega je ponovo doneta ista odluka. Ni nakon nove žalbe Armatfera komisija je ostala pri stavu da ponude ne ispunjavaju uslove, pa je tek u junu ove godine doneta odluka o obustavi postupka.

Sada se ponovo traži izvođač i to četvrti put.

sre

18.07.

2018.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 06:56

Nema veze...

Ali zato pare za onu glupost na tulbi ima, bez tendera, bez icega. Ovo se ne vidja nigde u galaksiji, samo u Srbiji.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije