Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 07. 2018.

Autor: N.S. Izvor: Boom 93

Putujući autobus-vrtić

Pod sloganom “Malo se pokreni iz vrtića kreni” i ove godine sa radom kreće putujući vrtić. Radionice će se održavati od 16.jula do 16.avgusta od 9.30 do 12.30 časova.

Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ specijalizovani autobus je dobila 2009.godine od Evropske unije u okviru projekta Impres. Autobus najčešće služi za rad sa decom iz marginalizovanih, odnosno osetljivih grupa, a koriste ga i za radionice sa decom koja ne pohađaju vrtić ili pripremni predškolski program radi uključivanja što većeg broja dece u program.

“Odziv dece romske populacije ranijih godina je bio veoma dobar, čak i odličan, posebno u Kostolcu. Najbolje iskustvosmo imali smo u Didinom selu. Decu i roditelje obaveštavamo putem naših plakata,  kao i pozivom preko romskih medijatora, a ujedno sarađujemo i sa opštinom Kostolac i njihovim lokalnim većem”, ističe Tanja Lončar, pomoćnik direktora PU „LjubicaVrebalov“.

Ponedeljkom i utorkom, autobus će biti postavljen na stadionu Proletera u mesnoj zajednici Radna mala. Sreda je predviđena za naselje Majdan, dok bi četvrtkom i petkom trebalo da bude pozicioniran u Kostolcu, u naselju Kanal i Didinom selu.

Svrha projekta je unapređivanje uslova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece, posebno iz osetljivih grupa putem unapređenja kvaliteta ponude predškolskih programa i proširenja prostornih kapaciteta predškolskih ustanova.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije