Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Sezona odmora i putovanja : Sve popularnije udaljenije destinacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 07. 2018.

Autor: N.S. Izvor: Boom 93

Sezona odmora i putovanja : Sve popularnije udaljenije destinacije

Sezona odmora uveliko traje, a u požarevačkim turističkim agencijama kažu da imaju razloga da budu zadovoljni realizacijom aranžmana i interesovanjem građana.

Kako su istakli u agenciji Uspeh (ex Jolly travel), sa ovom sezonom su veoma zadovoljni. Od destinacija i dalje je standardno aktuelna Grčka, ali su se klijenti odlučivali i za Egipat, Tunis i Tursku. Dodaju da nije bilo otkazivanja aranžmana, usled vremenskih nepogoda u Grčkoj, kao i da su njihovi putnici koji su se zatekli za vreme poplava na letovanju bili na sigurnom.

Osvrnuli su se i na aktuelna dešavanja sa agencijom S.A.B. travel. “Imali smo osam aranžmana preko ove agencije, ali smo nakon otkazivanja letovanja, u dogovoru sa klijentima mi uplatili nove aranžmane i omogućili im putovanje u nadi da ćemo od SAB-a refundirati deo troškova. Procedura  za podnošenje zahteva za prijavu štete počela je pre tri dana, a zahtev mogu podneti putnici na koje glasi ugovor u roku od 45 dana”, dodaju iz ove agencije.

 

I u agenciji Arriva Litas su prilično zadovoljni sezonom i oni navode da nije bilo otkazanih aranžmana.

“U našoj turističkoj agenciji shodno ponudi najatraktivnija je Grčka i to je destinacija koje su prethodnih par godina i najtraženije kod korisnika. Korisnici su zainteresovani kako za destinacije u našem zakupu, tako i za destinacije koje radimo u subagenturi sa drugim agencijama. Tako imamo u ponudi letovanja u Hrvatskoj, Makedoniji, Turskoj, Albaniji i Crnoj Gori, gde takođe imamo naše zakupe”, ističe Zoran Milić, direktor za turizam.

Takođe, ljudi su počeli raznovrsnije da biraju destinacije za odmore.Više se ne vode samo cenom aranžmana i blizinom destinacija, već je postoji interesovanje za upoznavanjem novih predela. Ovome doprinosi i poboljšanjeprevoza, naročito avionskih karata koje su pojeftinile.

“Poslednjih nekoliko godina tržište je izuzetno zahtevno i mi moramo da ‘trčimo’ tržišnu utakmicu onako kako smatramo da bi trebalo sa ciljem da naši korisnici prepoznaju kvalitet koji pružamo i na kome kontinuirano radimo”,dodajeMilić.

On Ističe da nisu imali aranžmane preko agencije S.A.B. travel.

 

Stariji sugrađani leto uglavnom provode u gradu i teže se odlučuju za more, jer kako kažu, nemaju dovoljno sredstava da priušte putovanje, dok će spas od letnjih temperatura potražiti na nekom od gradskih kupališta. Mlađa populacija je ta koja se lakše odlučije za putovanja, bilo da im aranžmane plaćaju roditelji ili su to porodična putovanja koja plaćaju oni sami.

Od destinacija među Požarevljanima su najpopularnije Grčka i Crna Gora, najčešćezbog cene i blizine, ali ima i onih koji su se odlučili za udaljenije turističke centre, poput onih u Turskoj ili Španiji. Nekoliko sugrađana sa kojima smo razgovarali se odlučilo za odlazak u Bugarsku, ali prema njihovim rečima, ove destinacije su retke u ponudama  agencija, pa su to najčešće putovanja koja sami organizuju.

pet

13.07.

2018.

Pukovnik Redl [neregistrovani] u 10:26

Ah ! Kamo sreće

Voleo bih kada bi svi Gradski oci otišli na najdalje moguće destinacije...
.....
.....
i tamo ostali !

Odgovori

Ostavi komentar