Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 07. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93, mediji

Gimnazija održala nivo potreban za upis

Prvi rezultati upisa u srednje škole pokazuju da je u odnosu na prethodnu godinu neophodan broj bodova za upis, zavisno od škole i grada, pao za dva do deset odsto, a u nekim ekstremnim slučajevima za 15, 20, pa čak i za 34 boda, piše dnevna štampa.

Novi sistem drastično je promenio sliku upisa, posebno među gimnazijalcima, jer je broj bodova potreban za upis u takozvane elitne gimnazije ove godine bio znatno manji nego prethodne.

To, međutim, nije slučaj u Požarevačkoj gimnaziji gde je u odnosu na 2017. ove godine prag upisa bio za nepuna dva boda niži na prirodno-matematičkom smeru (88,37), a na društveno-jezičkom čak i viši (82,59).

Zanimljivo je da je prag uspisa pre dve godine značajno porastao kada je u pitanju gimnazija u Požarevcu, ali i da su ove godine sve škole u gradu popunile kvotu.  

Prema novom sistemu bodovanja, od maksimalnih 100 poena, učenici su na osnovu uspeha u osnovnoj školi mogli da dobiju 60 bodova, a još 40 su mogli da osvoje na maloj maturi, u odnosu na prethodni sistem, kada je bilo 70 plus 30.

uto

10.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 14:52

Hahaha

Pozarevacka gimnazija je dno dna. Nije ona odrzala nikakav nivo, niti je elitna skola. Svi su pojurili da je upisu jer se lako zavrsava, a znanje se u njoj ne dobija.

Odgovori
pon

09.07.

2018.

mosa [neregistrovani] u 23:56

Opusti se

Druze uzivaj u zivotu,pa ni ovi iz ekonomse i ostalih skola nemaju neku perspektivu.Neka se skoluju kako mogu...

Odgovori
pon

09.07.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:35

Plava krv

I ko ce da vas skoluje posle gimnazije.Skola puna snobizma.Pitajte do jucerasnje gimnazijalce

Odgovori

Ostavi komentar