Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 06. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Nakon žalbi primljeno još trinaestoro dece

Dečja ustanova „Ljubica Vrebalov“ istakla je na upravnoj zgradi spisak primljene dece po vrtićima nakon žalbenog roka. U odnosu na prvi spisak, lista je proširena za 13 imena. Ove godine nešto više od 500 dece je konkurisalo, a primljeno oko 50 odsto. Postojeći vrtići nemaju dovoljno kapaciteta da bi se zadovoljile potrebe u gradu.

Nakon žalbi po konkursu za prijem dece u vrtiće predškolske ustanove u Požarevcu, veliki broj roditelja i dalje je ostao nezadovoljan. U skladu sa postojećim normama po grupama, u objektima vrtića u Požarevcu nema dovoljno mesta za svu decu.

Ovu uslugu roditelji dece koja su ostala ispod crte, a takvih nema malo, uglavnom posmatraju kao privilegiju onih koji su uspeli da pronađu vezu.

Tako će biti sve dok se ne obezbede dovoljni kapaciteti i zadovolje potrebe većeg broja građana.

Određen pomak na tom polju napravljen je 2012.godine izgradnjom dva nova vrtića, ali se i to pokazalo nedovoljnim.

Nezadovoljstvo onih koji nisu primljeni ove godine moglo bi da se ublaži ukoliko gradsko veće odobri da se broj dece po grupama u odnosu na norme poveća za 20 odsto, na šta ima pravo po osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Međutim, to će se znati tek u septembru.

čet

21.06.

2018.

Alehandro [neregistrovani] u 16:18

Drumovi će poželet .......

Planirano je da se stuca 2 miliona EUR-a u gradski park. Imamo barem 300 dece za koje nemamo mesta u vrtićima. Koja su deca važnija : naša ili tuđa ?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije