Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 06. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93, N1, Beta, Opština Petrovac na Mlavi

Voda se povukla, od ponedeljka procena štete

U Petrovcu na Mlavi i okolnim selima voda se povukla, a od sutra će početi procena štete koja je naneta. Osim vremenskih uslova koji su bili ekstremni, kao i 2014.godine jedan od problema koji je doveo do poplava može da bude i neadekvatno održavanje vodnih objekata.

Država je najavila da će procena štete početi od ponedeljka, a da će u međuvremenu biti učinjeno sve da se situacija vrati u normalu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, Nedimović koji je u subotu obišao devastirana sela i Petrovac na Mlavi je rekаo dа će držаvа stаviti u funkciju sve resurse kаko bi pomoglа stаnovništvu, nаvodeći dа će u tu opštinu biti dopremljene sušilice, kаmioni zа čišćenje i cisterne s vodom.

On je najavio da će s Kаncelаrijom zа jаvnа ulаgаnjа biti nаprаvljen progrаm kаo što je to urаđeno u Obrenovcu 2014. i 2015. godine.

U Petrovcu su poplave najpre bile izazvane pucanjem brane na manjem Busurskom jezeru. Ova akumulacija je napravljena pre 55 godina, ali  je pitanje koliko se adekvatno ulagalo u njeno održavanje.

Ljudi u Petrovcu na Mlavi i selima poput Krvije i Burovca pretrpeli su ogromnu štetu. Voda je nanela blato i mulj po domaćinstvima i objektima. Uništena su vozila, poljoprivredna mehanizacija i obradive površine, a značajna je i šteta na infrastrukuri.

U tim selima, ali i delovima Petrovca na Mlavi sada je najbitnije da se spreči zaraza i izvrši sanacija  terena.

 

Fotografije: selo Burovac, izvor: Opština Petrovac

Nema komentara.

Ostavi komentar