Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 06. 2018. Smederevo

Izvor: Narodni muzej Smederevo

Koncert klasične muzike u Muzeju u Smederevu

U četvrtak 21. juna od 19 časova u smederevskom muzeju publici će se predstaviti mladi i talentovani muzičar Nemanja Petković iz Smedereva.

Nemanja Petković rođen je 15. maja 2000. godine u Smederevu. Svoje muzičko obrazovanje počeo je u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Smederevu u klasi profesora Marka Đorđevića na instrumentu klarinet. Osnovnu nižu školu je ubrzano završio, i već u tom periodu postigao je zapažene rezultate na mnogim takmičenjima kao što su: Internacionalno takmičenje drvenih duvača u Požarevcu, Festivali muzičkih škola, Republička takmičenja...

Srednju muzičku školu upisao je 2015. godine nastavljajući kod istog profesora i u istoj školi. U dosadašnjem toku svog školovanja, osvojio je mnoge nagrade. Pohađao je majstorske kurseve eminentnih stručnjaka i pedagoga klarineta - Stefana Karsilija (Italija), Aleksandra Tasića i Ante Grgina.

Do sada je održao tri solistička koncerta i imao je veliki broj drugih nastupa na raznim manifestacijama. U sklopu kamernog tria nastupio je na serijalu koncerata u Beču 2017. godine. Stalni je prvi klarinet u kamernom orkestru „Svetlost“ iz Smedereva.

Trenutno završava treću godinu srednje škole „Kosta Manojlović“ u Smederevu.

Nema komentara.

Ostavi komentar