Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Teška situacija u Petrovcu na Mlavi, naređena evakuacija naselja Ključ, škole i vrtići zatvoreni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 06. 2018. Petrovac na Mlavi

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93

Teška situacija u Petrovcu na Mlavi, naređena evakuacija naselja Ključ, škole i vrtići zatvoreni

U opštini Petrovac na Mlavi na snazi je vanredna situacija koja je porglašena juče, zbog posledica nevremena i dodatne kiše koja je pala sinoć i jutros.

Duško Nedinić, komadant štaba za vanredne situacije naglasio je da je veliko nevreme zadesilo opštinu Petrovac na Mlavi.

„Ekipe štaba za krizne situacijesu na terenu i činimo sve da pomognemo u ovoj teškoj situaciji. Nije na udaru deo grada ili jedno selo ili zaselak nego je dve trećine opštine u velikom problemu. Mi smo danas doneli odluku da se proglasi vanredna situacija na čitavoj teritoriji opštine Petrovac na Mlavi. Situacija nije dobra, ali svakako nije katastrofalna. Može doći do pogoršanja situacije ako se nastave padavine“. rekao je Nedinić.

On je rekao i da je pukla brana na Busurskom jezeru koja se nalazi iznad igrališta u tom naselju. Ovo jezero je već nanelo teške posledice Krviji, Tabanovcu, Oreškovici i okolini. Nedinić kaže da je naredio evakuaciju građana u naselju Ključ zbog predostrožnosti. On je zamolio građane koji imaju kuće u priobalnom delu Mlave i u potesu Busura, iz predostrožnosti, napuste svoje kuće da isključe strujne aparate. Prihvatni centar evakuisanih građana biće Sportska hala u Petrovcu na Mlavi.

„Veliki problemi su bili sa izvorištem vode u Malom Laolu i Šetonju. Imali smo velike probleme u Oreškovici, Lopušnik je pod vodom. Veliki deo Petrovca na Mlavi je pod problemima, pre svega ulica 8. Oktobar, Krađorđeva i naselje Ključ. Prekinuti su putni pravci ka Lopišniku, Velikom Laolu,  Šetonju i Tabanovcu.“ naglasio je Nedinić.

On je još rekao da je odlukom štaba za vanredne situacije obustavljen je rad vrtića i škola na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi. Iz štaba za vanredne situacije pozvali su građane da se odazovu pozivu za punjenje džakova, kako bi se utvrdila obala Mlave. Okupljanje dobrovoljaca je kod restorana "Zlatna Košuta".

Nema komentara.

Ostavi komentar