Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Čovek se udavio u Požarevcu. Nevreme plavilo ulice, a voda prodirala u kuće i stanove
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 06. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Čovek se udavio u Požarevcu. Nevreme plavilo ulice, a voda prodirala u kuće i stanove

Muškarac D.Ž. (67) poginuo je u poplavama koje su zadesile Požarevac u sredu popodne, potvrđeno je Boom 93 iz više izvora bliskih istražnim organima. On se udavio u podzemnoj garaži zgrade u Jug Bogdanovoj ulici. Za kratko vreme iznad Požarevca juče se obrušilo više od 100 litara kiše po kvadratnom metru.

Kako saznajemo on je živeo u prizemlju zgrade, a inače je stari vlasnik placa na kome je objekat izgrađen. Pretpostavlja se da je njegova namera bila da siđe u podzemnu garažu kako bi izvezao automobil i sprečio da bude poplavljen.

On je navodno koristio lift da dođe do prostorija koje su već bile ispunjene vodom u visini od preko dva metra.  U jednom trenutku lift je izgubio napajanje strujom, ali nije poznato da li se čovek udavio u kabini ili u garaži gde je policija pronašla njegovo telo nakon ispumpavanja vode, pored jedinog automobila koji je ostao parkiran u podrumskim prostorijama.

Jug Bogdanova ulica juče je pored više ulica u Požarevcu bila poplavljena zbog obilnih padavina koje su zadesile Požarevac. U jednom trenutku voda je prelila trotoar i počela da ulazi u podrumske prostorije zgrada. Stanari koji su imali vozila, na vreme su ih izvezli, ali je D.Ž. to najverovatnije pokušao da uradi suviše kasno.

Kako nezvanično saznajemo, kod njega je pronađena izvesna količina novca i nije imao bilo kakvih povreda koje bi ukazivale na to da nije nastradao utapanjem. Zbog toga najverovatnije neće biti obdukcije tela.

Ovo je najtragičniji epilog jučerašnjeg nevremena i poplava u Požarevcu. Oblačni sistem koji je prešao preko grada, mnogi građani kažu da su prvi put videli. Nebo iznad Požarevca oko 16 časova je postalo mrko zeleno i spustio se mrak, što je ukazivalo da se sprema vrlo jako nevreme. U tim trenucima moglo je da se čuje delovanje protivgradne odbrane koja je srećom u poslednje dve godine bolje opremljena zahvaljujući interencijama iz lokalnog budžeta za dopunu nedostajućih raketa.

Ubrzo je kiša prerasla u jak pljusak i veći deo saobraćajnica je za svega nekoliko minuta bio pod vodom. Količina padavina koje su pogodile Požarevac po količini odgovaraju onima iz 2014.godine kada je pola grada pod naletom „Anamarije“ ostalo pod vodom. Međutim, tada je kiša padala tokom čitave noći, a sada je ista količina pala za svega sat i po vremena. Požarevac sa postojećim sistemom kanalizacije ne može da izdrži više od 100 litara padavina u sekundi, a juče se obrušila znatno veća količina vode iz oblaka. „Olakšavajuća“ okolnost je što iz Požarevačkog partizanskog odreda, gde je u međuvremenu izgrađena kišna kanalizacija, nije došlo više vode. Nije jasno kakva je bila situacija sa slivncima u gradu, s obzirom da smo u poslednjih par meseci ranije primetili da je više njih u centralnim delovima Požarevca bilo zapušeno.

 

Građanima koji su tokom nevremena našli na ulicama nije bilo ni najmanje prijatno jer je u nekim saobraćajnicama voda bila do kolena. Generalno, najteža situacija je bila na potezu Topličina-Jug Bogdanova-Lole Ribara i na potezu Partizanske ulice kod hale sportova za koje kažu da je na najnižim  tačkama u Požarevcu. Mnogi automobili su se gasili, a neke je ulicama nosila voda. Veliki broj građana je izgubio registarske tablice, a ljudi koji su ih pronašli, dele fotografije po grupama na fejsbuku.

 

 

Voda je prodrla u više objekata. Gradski stadion je bio poplavljen sa svlačionicama. Voda je prodrla u malu salu Centra za kulturu. Plavila su se dvorišta, podzemne garaže i podrumi, a kod onih sa lošom krovnom konstrukcijom voda je prodirala u kuće i stanove.  

 

Primećena je saobraćajna policija u gradu koja je pomagala vozačima, vatrogasci, ekipe Komunalnih službi i Vodovoda i kanalizacije.

Štab za vanredne situacije u Požarevcu ni juče ni danas tokom prepodneva nije se oglašavao.

pet

15.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:41

Re:

ne zove se serija "pada lisce" vec "Gore dole"

Odgovori
pet

15.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:15

usteda

Prica se da ta zgrada nema silazno stepeniste iz prizemlja u garaze, nego se silazi jedino liftom, e zato se covek udavio, sta li gledate vi protivpozarci.

Odgovori
pet

15.06.

2018.

Opasnost iz vazduha [neregistrovani] u 08:37

Važi samo za zgrade "M" investitora

Kiša počinje opet ! Sklonite automobile na vreme !

Odgovori
pet

15.06.

2018.

Saša [neregistrovani] u 07:06

Re:

Svaka ti je ka u Njegoša !

Odgovori
čet

14.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 21:43

pozar

Nije ovaj potop najgora varijanta, u slucaju nekog pozara ovakve zgrade prepune stiropora izgorele bi za 5 minuta, e protivpozarci nemate vi znanje.

Odgovori
čet

14.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 21:12

nemar

Podzemna garaza u ovoj zgradi je zapravo slivnik ca ovaj kvart.Sta li je gledala komisija za tehnicki pregled, sigurno su zurili da ih vode na rucak.

Odgovori
čet

14.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:58

850

Kupujte stanove po ceni kao da ste u Grckoj,novogradnja je uzas

Odgovori
čet

14.06.

2018.

Blaža [neregistrovani] u 13:32

"Pada lišće"

Pre,možda 20-tak ili manje godina,gledali smo seriju "Pada lišće" i dobro pamtimo da poznati i priznati doktor nije hteo da radi u privatnoj bolnici čiji je vlasnik bio portir ustanove u kojoj je doktor radio.
A šta danas imamo,stambene višespratnice po Požarevcu grade firme čiji su vlasnici i direktori NEPISMENI građevinari,puteve po Požarevcu i okolini gradi firma čiji je vlasnik i direktor bivši PKV radnik Preduzeća za puteve,...Pa se danas isčuđavamo zašto su nam ove PEČURKA-ZGRADE po gradu ušasnog kvaliteta,zašto su nam putevi i ulice gori od najlošije "turske kaldrme". Na kraju treba postaviti pitanje,i projektantu,i izvođaču,i nadzoru i svim mogućim inspekcijama - sme li se dogoditi da i pored najsavremenijih izolacionih materijala,pored "najškolovanijih" arhitekata,pored školovanih nadzornih inženjera u 21.veku prodre voda u tolikoj količini u podrum tek završenog objekta?
Zaboravih - u svemu je najgore "podmazivanje", naravno i nepismenost.

Odgovori
čet

14.06.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:27

nadvladala seljana

Zbog korupcije svi standardi kod izgradnje novokomponovanih zgrada su napusteni,em naruzise grad, a sad i ljudska zrtva.

Odgovori

Ostavi komentar