Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 05. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Status quo u vlasti, ali skupština će sutra da radi?

Razrešenje raskola u lokalnom odboru Srpske napredne stranke u Požarevcu nije blizu kraja. Stranačka disciplina je jaka, tako da se niko ne usuđuje da se istrčava makar i sa nezvaničnim i anonimnim dojavama prema medijima. Međutim, najizvesniji ishod sutrašnje skupštine je da se u vlasti apsolutno ništa ne promeni, saznaje Boom 93.

Tehnički, Gradski odbor Srpske napredne stranke ne postoji, iako još nema zvanične odluke o tome. Jedan broj članova iz Požarevca u subotu je bio u Beogradu gde je održan sastanak sa predstavnicima Izvršnog odbora u krnjem sastavu. Odluka o raspuštanju odbora nije zvanično doneta, ali bi to navodno trebalo da se uradi do kraja nedelje.  

Danas dolaze koordinatori stranke koji bi trebalo da održe sastanak sa odborničkom grupom SNS-a u lokalnoj skupštini pred sutrašnjom sednicu požarevačkog parlamenta. Sastanak će najverovatnije biti održan izmešu 18 i 19 časova u Požarevcu.

Jedna od poruka koju nose koordinatori je da trenutno neće biti bilo kakvih smena u lokalnoj vlasti, osim jedne. Naime, Veroljub Arsić više neće biti šef odborničke grupe naprednjaka u Skupštini Požarevca.

Navodno, postojala je namera aktuelnog gradonačelnika da smeni četiri neposlušna gradska većnika, Vesnu Pejić Ivana Jovića, Dalibora Miljkovića i Mlađana Nikolića. Problem je što Spasović, barem prema navodima više ljudi bliskih SNS-u sa kojima smo razgovarali, nema većinsku podršku među odbornicima stranke u Skupštini.

Postoji više glasina koje su prenošene pred sutrašnju skupštinu, a tiču se ponuda među suprostavljenim taborima u okviru SNS-a, razgovorima o podršci sa opozicijom, čak i puštanju niz vodu članova SPS-a u vlasti. Međutim, za njihovu istinitost za sada ne postoje uverljive potvrde.

Ukoliko ne bude smena u samom vrhu vlasti u gradu, biće zanimljivo videti kako će se sutra ponašati odbornici SNS-a.

Boom 93 takođe saznaje da je status quo u lokalnoj vlasti prolongiran samo na određen period.

pon

21.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 20:55

Morava

Odnece sljunak i ostalo granje daleko od Pozarevca

Odgovori
pon

21.05.

2018.

Odbornik [neregistrovani] u 17:14

android

Informacije su vam polutacne. Prvo,ima vecinu,drugo. . . Gledajte skupstinu.

Odgovori

Ostavi komentar