Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Nakon što se devojčica povredila, limeni orman biće izolovan...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 05. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Nakon što se devojčica povredila, limeni orman biće izolovan...

Nakon što je jedna devojčica zadobila poderotinu na ruci, nadležni u Predškolskoj ustanovi odlučili su da ograde limeni električni orman koji se nalazi u dvorištu vrtića Majski cvet u Kostolcu. To je danas Boom 93 rekla direktorka ustanove Marija Bajić.

Stanje u dvorištima vrtića koji pripadaju Predškolskoj ustanovi u Požarevcu ni malo nije zavidno. Sprave za igru su dotrajale, a kako tvrde pojedini roditelji za njih ne postoje atesti o bezbednosti.

Pored igrališta, postoje i drugi objekti po pojedinim dvorištima vrtićima koji su rizični po bezbednost dece, kao što je jedan orman sa limenom oplatom u Kostolcu.

Majka povređene devojčice Marija Đekić, rekla je Boom 93 kako su roditelji u više navrata do sada ukazivali vrtiću da postoji opasnost od povrede, ali da niko nije reagovao.

Međutim, sada, nakon što se šestogodišnja devojčica posekla i poderala kožu na ruci, u upravi su naložili da se kutija u dvorištu ogradi žicom.

Direktorka ustanove, marija Bajić kaže da je o dešavanju u Kostolcu čula pre nekoliko dana i da je odmah naložila da se objekat izoluje. Ona kaže kako nije upoznata s tim da je ranije bilo sličnih povreda.

Međutim, u vrtiću u Kostolcu nije samo jedan orman u dvorištu problem, navela je majka povređene devojčice. Ona je poslala fotografije klupi koje su dotrajale i iz kojih vire ekseri.

Direktorka Bajić kaže da se u vrtiću ulažu napori da se postojeći mobilijari održavaju, ali da je najveći problem to što ne može da se sve postigne, kako zbog čestih kvarova po vrtićkim zgradama koje su uglavnom stare oko 50 godina, tako i zbog malog broja domara koji su zaposleni u vrtiću.  Trenutno ih je petorica na 11 objekata u Požarevcu, Kostolcu i okolnim selima.

Bajić ne poriče da su igrališta u lošem stanju. Ona je navela da je novo igralište koje je bilo postavljeno u dvorištu vrtića na Čačalici propalo za samo godinu dana.

Ona je najavila da se očekuje da u narednom periodu budu rekonstruisana igrališta u dva vrtića u Požarevcu, Bambiju i Pčelici.

pon

21.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:04

Prazne price

"Prazne price".
Sto bi rekli "od šoferiste do finansiste"- sto je sada aktuelna prica za jednog ministra - kako kazu.
Skoro sve je tako ili tu negde.
Pa i u P.U. u Pozarevcu.

Odgovori

Ostavi komentar