Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Produžen kolektivni ugovor sindikata komunalnih delatnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 05. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Produžen kolektivni ugovor sindikata komunalnih delatnosti

Gradonačelnik Grada Požarevca, Bane Spasović i predstavnici sindikata komunalnih delatnosti potpisali su kolektivni ugovor za zaposlene u komunalnim preduzećima Grada Požarevca.


Govoreći o produženju kolektivnih ugovora za zaposlene u komunalnim preduzećima, gradonačelnik Grada Požarevca, Bane Spasović istakao je da je u interesu Grada da se unapređuju prava radnika, kako bi se obezbedio povoljniji položaj zaposlenih u javnom sektoru.

“Nakon produženja granskog kolektivnog ugovora podneta je i inicijativa reprezentativnih sindikata za produženje roka važenja granskog kolektivnog ugovora kojim se uređuju prava zaposlenih u komunalnim delatnostima, bez ikakvih izmena”, rekao je Spasović i dodao da to znači da su zaposleni bili zadovoljni zaštitom svojih radnih prava. On je pohvalio svoje prethodnike ”koji su napravili ovako jedan dobar kolektivni ugovor.”

Boban Martinović, predsednik sindikata komunalnih delatnosti rekao je da će iz kolektivnog ugovora tražiti od Grada, na osnovu prošlogodišnjih iskustva, kada je 100 radnika bilo otpušteno iz komunalnih preduzeća, da naprave “sporazum između Grada i sindikata gde će se znati jasna “pravila igre” za neko buduće vreme, kako bi imali neke jasne i definisane parametre, kada dođe do viška radnika.

Martinović je istakao da “Vodovod” i “Komunalno preduzeće” nemaju kolektivne ugovore, te pozvao direktora Vodovoda i gradonačelnika  da ih zaključe, kako bi se proširila i konkretizovala prava radnika.

Milan Grujić, predsednik samostalnih sindikata komunalaca Srbije podsetio je da je odgvornost  na lokalnoj samoupravi velika, te “da Srbija ne staje u red za život, jer ono što je jako važno je da se stvore i materijalni i tehnički uslovi, da se komunalna funkcija vrši na zadovoljavajućem nivou, jer ona je pravi amortizer svih socijalnih gibanja.”, istakao je Grujić.

“Preko komunalne usluge lome se sve druge delatnosti i socijalna tenzija za one naujgroženije koji tu uslugu treba da plate, a moraju da koriste”, dodao je on.

uto

22.05.

2018.

Radnik [neregistrovani] u 00:38

Pravo da te isteraju

Znači radnici su dobili zvanično pravo da budu oterani, dok se rukovodioci i neznalice šefovi postavljeni od partija, za to svoje pravo još uvek bore... Kome vi pravite komediju!?

Odgovori

Ostavi komentar