Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 05. 2018. Požarevac, Pančevo

Autor: S.B. Milošević Izvor: Večernje novosti

"Ariva" vozi i u Pančevu?

Na adresu gradske uprave Pančeva stigla je inicijativa firme "Ariva Litas" za privatno-javno partnerstvo sa Auto-transportnim preduzećem (ATP) "Pančevo".

Rukovodstvo ovog lokalnog prevoznika, čiji je osnivač grad na Tamišu, pozitivno se izjasnilo o pristiglom predlogu. Ipak, odluka da li će privatni prevoznik prevoziti Pančevce zavisiće od odluke čelnika grada, koja bi trebalo da bude doneta u junu.

- Nadzorni odbor naše firme upoznat je sa inicijativom ove nemačke kuće, kao i oba sindikata - "Samostalni" i "Nezavisnost" - kaže direktor ATP "Pančevo" Nebojša Gajić, za "Novosti". - Uz njihovu saglasnost, u pismu gradonačelniku izrazio sam pozitivan stav o ovoj inicijativi i otpočinjanju pregovora, jer je to jedan od načina da se reši problem funkcionisanja ATP, odnosno problem finansija i tekuće likvidnosti. "Ariva" je deo "Dojčebana", koji je pod kontrolom države Nemačke, pa naši radnici ne bi trebalo da brinu da će nešto krenuti po zlu. Ipak, eventualni ugovor zavisi od odluke Grada.

Da li će se uskoro voziti boljim prevozom, Pančevci će znati idućeg meseca, kada ističe rok da se osnivač ATP, odnosno Grad Pančevo, izjasni o inicijativi za partnerstvo. Ako se ponuda prihvati, ceo proces ujedinjenja može da potraje i više od godinu dana.

Osim gradskog prevoza, ATP na teritoriji Pančeva radi i kao međumesni prevoznik, a najznačajnija je linija ka Beogradu.

Gradski prevoznik JKP "Autotransport Pančevo" juče je obeležio 70 godina postojanja. Iako je reč o jednoj od najstarijih firmi u Pančevu, čije usluge koriste mnogobrojni žitelji, Skupština grada ni ove godine u finansijskom planu nema sredstava ni za nove ni za polovne autobuse.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar