Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 04. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Da li će „Dositej“ biti rekonstruisan ove godine?

Grad Požarevac ponovo je raspisao javnu nabavku za izradu idejnog projekta adaptacije, sanacije i rekonstrukcije objekta Osnovne škole „Dositej Obradović“. Prethodna javna nabavka je poništena jer se niko nije javio od ponuđača.

Procenjena vrednost javne nabavke iznosi 2 miliona dinara sa PDV-om. Rok za ponude 14.maj. Od ponuđača sa odgovarajućom ponudom očekuje se izrada idejnog projekta i nacrta, kao i procena troškova rekonstrukcije.  Objekat škole ima površinu od blizu 5.900 kvadrata.

Inače, gradsko rukovodstvo je kompletnu rekonstrukciju objekta u više navrata najavljivalo za ovu godinu. Međutim, s obzirom da su se već u startu pojavili problemi pitanje je da li će to biti i ispunjeno.

Političari su u svojim izjava licitirali da je za kompletnu obnovu škole potrebno između 150 miliona i 200 miliona dinara. Namera je da se novac obezbedi preko vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Direktor škole, Ivana Joksimović je nedavno rekla Boom 93 da su rešeni svi imovinsko-pravni problemi vezani za zgradu koja je izgrađena još 1921.godine.

Pored dotrajalosti materijala, osnovni problem „Dositeja“ je neadakvetno planiran prostor za nesmetano obavljanje nastave i funkcionisanje škole.

uto

24.04.

2018.

stranac [neregistrovani] u 23:38

bruka

pa ljudi i Vuk je škola šta se dešava sa mozgovima, sama slika unutrašnjosti, a i spoljašnosti Dositeja pokazuje kako je tamo, a slikajte hodnik, dvorište, krov ma sve slikajte u Vuku, ne mogu da verujem da to niko ne vidi i ne razumemo zašto se ta škola renovira svake godine, a ova nikada, možda zato što je ova u centru pa se to vidi i nekima je samo to bitno....

Odgovori
uto

24.04.

2018.

komšija [neregistrovani] u 01:26

sramota

sramota pet puta renovirate Dositej, kada će da se setite za Vuka Karadžića tu školu stalno zaobilazite i dvorište je užasno deca će noge da polome 30 godina dinar za tu školu niste dali sramota...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije